ДПС ще подкрепят кабинет на трите нови партии, ако имат програма

OFFNews 15 април 2021 в 11:00 1568 0

Мустафа Карадайъ

Категорично сме готови за нови избори веднага, но от гледна точка на държавата не стоят точно така, започна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в словото си при откриването на новото народно събрание. “България се намира в безпрецедентна комбинация от няколко кризи: пандемична, икономическа, социална, институционална. Ако си позволим да прибавим към тях и политическа - ще сбъркаме сериозно”, обясни Карадайъ.

"Смятаме, че макар и трудно, този процес на възстановяване на държавността може да започне още от 45-ото Народно събрание", каза той.

Един опит за съставяне на кабинет в рамките на този парламент може да постави началото на процеса на нормализация в политиката и изготвяне на план за излизане на страната от кризата, посочи той.

ДПС би подкрепило правителство на трите нови политически сили със следните приоритетите: първо - план за излизане от пандемичната криза, включващ ново ускорена ваксинационна програма, по-ефективни, икономически и социални мерки за защита на населението и бизнеса. Второ, изготвяне и приемане на програма за възстановяване и устойчивост, каза още Карадайъ. Той добави и достойно членство в евроатлантическите структури.

Няма да гласуваме за коалиции на партии без ясна програма и срокове, зави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!