ДПС решава днес съдбата на Борисов като премиер

OFFNews 31 август 2020 в 10:50 17008 3

Ръководството на ДПС и депутатите от движението се събират днес в централата на партията в София. , съобщиха от Движението за права и свободи. 

Извънредното заседание е насрочено от 13 часа, съобщиха от Движението за права и свободи. На него ще бъде прието решение по предложението за свикване на ВНС и приемането на нова Конституция. 

Гласовете на депутатите от ДПС са необходими за решението за избори за Велико народно събрание, за което трябват 160 гласа. 

Ден след като ГЕРБ обявиха намерението си за промени в конституцията от ДПС разпространиха реч на почетния председател Ахмед Доган  от декември 2019 година. 

"Демокрацията е като Природата, тя има вътрешна необходимост постоянно да е в режим на самоорганизираща се система. Но докато Природата рестартира нарушения си динамичен баланс с катастрофични явления, а понякога дори с „ един вирус”, то в едно цивилизовано общество не би трябвало да се допусне такъв радикализъм. Въпреки че подобни феномени се превърнаха в политическо ежедневие на нашата цивилизация. В този социално-политически контекст по всичко изглежда, че рестартът на демократичния модел, съчетан с моралния императив, е нежният, но неизбежен изход от тази ситуация. Кога и как ще се получи това, зависи от зрелостта на политическия елит и на гражданското общество", се казва в речта на Доган. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

3

tough

31.08 2020 в 12:31

Tия па, вервате ли си? Отдавна всичко е решено в Росенец. ДПС и ГЕРБ са като дyпe и гащи, едва ли някой се двоуми какво е решението.

3025

2

georgi1234

31.08 2020 в 11:44

ДПС много реваха против "патриотите" в началото, за да си надъхват електората. Сега ако се прегърнат с тях ще им се отрази на изборите.

10952

1

Мойри

31.08 2020 в 11:39

Това, което прави ГЕРБ е в идеална угода на тези от сарая. Откъде накъде ще си слагат главата в торбата. С техните гласове точно се стига до свикване на ВНС. Предложените промени с нищо не засягат статута на техния главен любимец - прокурор. Така че, радвайте се, ще имаме нова Конституция съвсем скоро, по заръка на милия народ.
 
X

Да помогнем на украинските деца!