ДПС предупреди, че България не може да си позволи ново безвремие

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2021 в 10:35 3469 2

Ако имате комплекси от миналото, не ги адресирайте към други. Разклащането на българския суверенитет е да чакаш указания от чужди посолства, олигарси с корупционните им намерения. Партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да имат такъв назидателен тон.  

Тези реплики отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ към съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов в словото си при откриването на новия парламент. 

"Докато някои размишляват, коментират или открито твърдят кой от бъдещите кабинети има връзка с ДПС, колко и как е спечелила партията, ние работим да имаме правителство и да излезем от кризата. Ще направим така, че животът на българските граждани да се подобри. Ние от ДПС не се занимаваме с предположения, не търсим интриги, не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Страната се нуждае от ясна управленска програма, трябва да се справим с тежки задачи, за да бъдем поне на крачка от ЕС", заяви Карадайъ.

Той допълни, че народът иска промяна и тя минава през диалог. А промяната минава през политическа мъдрост, държавническо поведение плюс експертен капацитет.

"Ако заменим едно безвремие с друго безвремие няма смисъл да си губим времето. Ако вместо от джипката, от телевизора чакаме какви постижения имат управляващите - няма смисъл да си губим времето. Час по-скоро трябва да се представи управленска програма с кратки срокове. Само те могат да излекуват тежките поражения", предупреди Карадайъ.

Той бе категоричен, че реформите изискват по-голямо доверие, каквото не показват изборните резултатите. Но е възможно това да се случи с консенсус на базата на диалог.

"Готови сме за диалог. Българските граждани са изтощени от избори и демонстрация на безпомощност, прикрита зад арогантно поведение. Властта е преди всичко отговорност. Нека управляващите по-скоро осъзнаят, че правителство на малцинството може да изведе страната, ако има диалог и отговорно поведение", посочи лидерът на ДПС. 

Карадайъ заяви предупреждение, че България не може да си позволи ново безвремие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2602

2

Г-н Колев

21.07 2021 в 12:36

ДПС да говори за антикорупционна програма е като педофил да говори за сексуална превенция при децата.