ДПС покани кмета на Чорлу в Европарламента

OFFNews Последна промяна на 12 септември 2019 в 08:58 1893 1

Кметът на турския град Чорлу Ахмет Саръкурт посети Европейския парламент по покана на ДПС. 

Евродепутатите от Движението бяха домакини и на водената от Саръкурт делегация, в която участва и отговорникът на ДПС за район „Тракия“, Гюнер Четин, който по настоящем е и заместник кмет на Чорлу, съобщиха от партията. 

По време на визитата бяха срещи с координатора за Брюксел на Републиканска народна партия - г-жа Кадер Севинч, с представители на Комитета на регионите, на Европейската служба за Външна дейност и на Европейската Комисия с ресор Турция, както и с постоянния представител на Република Турция за ЕС. Осъществени бяха и срещи с евродепутата Енгин Ероглу от немската делегация в група „Обнови Европа“, със заместник кмета на брюкселската община „Скаарбеек“ и с представители на медиите в Брюксел. 

"Искаме община Чорлу да се развива като европейски град. Представителите на ДПС в Европейския парламент ще допринесат за културното, социално и икономическо развитие на града ни в тази насока", подчерта кметът на общината, който е и син на български изселник от Ябланово, област Сливен. 

Град Чорлу е разположен между Истанбул и границата на Република Турция с България и Гърция, и се радва на развиваща се икономика с оглед благоприятното си разположение, като в него функционират близо 1000 производствени предприятия. С население от 263 862 души, Чорлу e един от най - гъстонаселените градове в областта Текирдаг. Основната причина за разрастването на града и увеличаване на населението му е изселването на над 60 хиляди български турци по време на т.нар. "Възродителен процес" през 1989 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови