ДПС пак размисли, няма да подкрепи мажоритарния вот

OFFNews 13 юни 2017 в 21:55 6401 1

Снимка БГНЕС

Само няколко часа след като депутатите от ДПС подкрепи въвеждането на мажоритарна изборна система, благодарение на което законопроекта на ГЕРБ, от движението се отметнаха от това да се променят правилата.

"След драматично заседание на парламентарната група, много по-тежко от това на правната комисия, партията реши да не подкрепи в пленарната зала законопроекта на управляващите", обяви в предаването "Референдум" по БНТ депутатът Хамид Хамид.

Той уточни, че гласоподавателите на ДПС не са гласували на референдума, организиран от "Шоуто на Слави" и че тази тема за тях не е важна.

Според Хамид дори и новият френски президент Еманюел Макрон се е обявил за отмяна на местната мажоритарна система и за въвеждането на пропорционален вот.

Същият депутат Хамид беше гласът, който съобщи подкрепата на ДПС за мажоритарния вот на заседанието на правната комисия няколко часа по-рано.

"В групата на ДПС започнаха да надделяват гласовете „за“ мажоритарната система. Бях си обещал да убедя колегите да го подкрепят и май съм на път да го сторя. Харесва ми идеята да няма уседналост, както и гласовете в чужбина да отидат в съответните райони“, обясни той.

Хамид тогава каза и че трябва промяна в партийната система, която да не е козметична, а да даде нов тласък на партийната система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови