ДПС може ''да партнира на бъдещото правителството по определени теми''

"ДПС като всяка партия си има достатъчно грехове, няма нужда да ѝ се измислят нови - като измислената координирана атака със Слави"

OFFNews 31 юли 2021 в 15:50 4158 2

Йордан Цонев, ДПС

ДПС още не е решило дали би подкрепило проектокабинета на "Има такъв народ". Решението ще бъде взето след като станат ясни имената на министрите. Подкрепа е по-слабо вероятна, но партията не изключва да "партнира на правителството" по определени теми.

Това стана ясно от думите на депутата и член на ръководството на движението Йордан Цонев, който говори в предаването "Политически НЕкоректно" на БНР.

"В личен план ще пледирам през колегите да не го подкрепяме. Нужно е правителство на България. Но правителство, подкрепено от градската десница, от някаква формация на Мая без облик, от наследника на комунистическата партия и антисистемната формация на Слави ми прилича на - имаше един разказ на Уилям Сароян - "Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света". Ще пледирам да не носим отговорност за този политически буламач", заяви Цонев.

По думите му няма оптимизъм, че ИТН ще състави работещо правителство:

"Не смятаме, че това е спасението на България... В интерес на страната, на работата, можем да партнираме в парламента по определени теми. Има теми, при които всяко правителство може да разчита на нас - за финансова стабилност, за облекчаване на условията на работа на бизнеса, за хората, за администрацията да не е бухалка към хората и бизнеса, за евро-атлантическата тема, за спазването на Конституцията и законите".

Цонев отправи остри критики към служебния кабинет и някои негови министри. Според него конструкторите на правителството, сред които не е ДПС, са "свили ушите на тези, които са създавали скандали". "Единият конструктор е външен, извънземно, другият е вътрешен", заяви той.

Според него някои от хората в служебния кабинет са грандомани и сноби. "Икономическият екип на правителството е от икономическото крило на кръга "Капитал". Става въпрос за сериозна машина със свой начин на влияние"", коментира депутатът.

"ДПС като всяка партия си има достатъчно грехове, няма нужда да ѝ се измислят нови - като измислената координирана атака със Слави", коментира още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

1

Райграс

31.07 2021 в 16:20

България за първи път има успешен кабинет , за жалост временен ! Дори само тази декларация на ДПС към него стига за да разберем ,че този кабинет трябва да остане за постоянно !