ДПС: Кирил Петков ни заплаши с думите ''аз ще Ви оправя''

ДПС иска временна комисия за Турски поток

Йорданка Веселинова 25 май 2022 в 12:32 2938 5

Брифинг на ДПС

Снимка OFFNews

Брифинг на ДПС в НС

"Кирил Петков ме привика... след което той ми каза "аз ще Ви оправя", се оплака  депутатът от ДПС Станислав Анастасов на специален брифинг в Народното събрание.

По думите му това се е случило на 13 май по време на редовния парламентарен контрол. При напускането на ДПС от залата премиерът е извикал Анастасов. 

"В първия момент не повярвах на ушите си и казах: "Моля?". Той повтори: "Аз Вас ще Ви оправя. Джеймс О'Брайън е името на човека, до 3 седмици очаквайте новини. Очаквайте новини."

"На излизане от залата явно не му издържаха нервите и той отправи заплахи към ДПС през зам.-председателя на партията Станислав Анастасов, замесвайки името на Джеймс О'Брайън - ръководител на службата за координация на санкциите към Държавния департамент на САЩ", допълни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той съобщи, че са изпратили писмо до О'Брайън, питайки го "кой, как и защо използва името му за заплахи на политически опонент".

Лидерът на партията съобщи още, че са внесли в НС проекторешение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно газопроводи за пренос на природен газ от Руската федерация "Южен поток" и "Турски (Балкански) поток" и причините за забавянето на проектът IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България). 

Комисията, в която трябва да членуват по двама души от всяка парламентарна група, трябва да заседава за срок от 1 месец.

Причината за искането са "внушенията, правени пред медиите от настоящия министър-председател Кирил Петков, че ДПС и депутати от движението имат отношение към изпълнението на проектите "Южен поток" и "Турски поток".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

5

Октим

25.05 2022 в 13:36

Хайде дано ги оправи и то така, че повече читаците-мафиози да не могат да изпълзят от дупките си!!! Камо ли да се бъркат и саботират живота в цялата страна ... От устата на Петков, та в Божийте уши! Амин!

5827

4

pisnamiotmutri

25.05 2022 в 12:57

Оправя е заплаха ако искаш да останеш развален

5827

3

pisnamiotmutri

25.05 2022 в 12:55

Обикновено като чуят аз ще ви оправя калинките следва да заголват дирник и да се усмихват. ДПС-то нещо не си изневерява на Сокола

10298

2

AntiZ

25.05 2022 в 12:47

Може би е имал предвид, че ман@фите от сочна гара ще ги оправят? Не вярвам господин премиерът да има сексуални мераци към когото и да било от тези на снимката.

14469

1

случайно прочетох

25.05 2022 в 12:38

А стига булбукал!
Трябва да забранят тази партия!