ДПС: Има отстъпление от демокрацията при избори, а в управлението цинизъм и арогантност

Партията насрочи отчетно-изборната си конференция за края на април догодина

OFFNews 29 ноември 2019 в 16:23 2599 1

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ цитира анализ на централния съвет на партията, според който има отстъпление от демокрацията по отношение на начините и методите в провеждането на изборите в различните населени места.

Той говори пред журналисти след края на заседанието на централното ръководство днес. Десетата национална конференция ще се състои на 26 април 2020 г. и ще трябва да избере ново ръководство на партията и промени в устава, съобщи Карадайъ. Датата съвпада с периода на съдебната регистрация на движението преди 30 години.

"Централният съвет определи и критериите за определяне на делегати на предстоящата национална конференция, като базата са успехите на изборите за народни представители от 2017 г. На всеки 500 действителни гласа ще има по един делегат", обяви той.

Номинациите за нов лидер ще се приемат до 19 април. Самият Карадайъ не се чувствал притеснен дали ще остане на поста си, който заема вече 4-а година заради провеждането на европейските и местните избори. "Всеки е свободен да избира, да бъде избиран и да предлага", коментира той.

Националната конференция ще приеме промени и в програмата, и в устава на ДПС, уточни Карадайъ.
Участниците в днешното заседание са приели и две декларации. В първата ДПС призовава всички свободни граждани заедно да се преборят с арогантността и цинизма в управлението, с омразата и разделението, за да се гарантира демократичното, евроатлантическо развитие на нашата страна.

Във втората се апелира за конструктивен и надпартиен диалог за гарантиране на нулева толерантност към насилието над жени и деца, посочи лидерът на ДПС.

На заседанието на Централния съвет е била дадена много добра оценка за резултата на партията от отминалите местни избори. Движението отчита, че е единствената политическа сила, която запазва еднакъв резултат от трите последни избора - парламентарни, европейски и местни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

1

Нострадамус

30.11 2019 в 14:34

За какво отстъпление от демокрацията при изборите говори Карата, при 45О ООО *недействителни * бюлетини, т. с. съзнателно направени такива от герберунгите, това си е чиста МАНИПУЛАЦИЯ на изборите в полза на Групировката_Шайка