ДПС адвокатства на Пеевски в Европарламента, ''Магнитски'' довел до незаконни репресии

OFFNews 06 юли 2021 в 23:25 4990 2

Снимка EP Plenary session

"В противовес на обстоятелството, че американският закон „Магнитски“ няма действие на територията на ЕС, някои държави членки използват налагането на санкции от страна на САЩ, като претекст за незаконни репресии срещу лица и фирми, което е в грубо противоречие както с вътрешното им законодателство, така и с общностното право".

Това заяви евродепутатът от ДПС Илхан Кючук в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург.

Той е на мнение, че европейският „Магнитски“ (механизъм, чието създаване се обсъжда) не бива да се превръща в инструмент за свръхрепресия и нарушаване на човешките права:

"Предвид съществуващата негативна практика по превратно тълкуване на американския закон „Магнитски“ от държавите членки, не бива да се допуска същото и относно европейския му аналог"

Санкциите по него не трябва да се превръщат в търпяно свръхнаказание, без вината да е доказана от независим съдебен орган, при преценка на всички факти и доказателства, каза още Илхан Кючук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

3

Kradliviqt rom

07.07 2021 в 09:38

Ти да видиш!

1806

2

Nick Ivanov

07.07 2021 в 07:43

Колкото и да не харесвам депесарщината, Илхан е прав. Каквито и да е санкции от трети страни (САЩ) не са законни в ЕС, и не трябва да се прилагат/поощряват. Иначе ще се окаже, че 500млн човека сме на ръчно управление от някакви задокеански манипулатори. Самите САЩ за затънали в мощна корупция, достатъчно е да се прочете за приключенията на баща и син Байдън в Украйна. Те също така са тежки нарушители на международното право и агресори в редица страни, което доведе до миграционни потоци към самата Европа. Докараха света до поредица финансови кризи, в резултат на финансови и пр. спекулации, неконтролирано печатане на долари, манипулации на пазарите.
 
X

Да помогнем на украинските деца!