Дотук с ''Кралицата на винетките''. ПП-ДБ предлагат намаление на комисионната за продажба на винетки

Фирмите, продаващи винетки, да получават 3% комисионна, предлагат от коалицията

Ружа Райчева 12 януари 2024 в 16:47 16588 9

Станислава Арнаудова

Снимка Фейсбук

Станислава Арнаудова

"Продължаваме промяната - Демократична България" внесоха предложение за промяна на комисионната, която получават фирмите, продаващи винетки - от 7% на 3%. 

Новината съобщи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев на профила си в социалната мрежа "Х". По-рано днес по време на парламентарен контрол депутати от опозицията попитаха премиера Николай Денков за публикация на разследващия сайт Bird.bg, свързана с финансовия министър Асен Василев.

В публикацията се твърди, че бивша фирма на Асен Василев е с блокирани сметки заради иск на американски гражданин за 5 милиона лева, но е успяла да спаси имуществото си с изгодна сделка.

Купувач е фирмата на Станислава Арнаудова - посредник, прибиращ 7% от всяка винетка. Въпреки заявките този процент да се промени, до момента промяна няма и комисионните си вървят. Станислава Арнаудова е по-известна с прякора си "Кралицата на винетките", пише bird.bg.

До момента Асен Василев не е коментирал твърденията на разследващия сайт, а премиерът Николай Денков реагира, като пренасочи въпросите към финансовия министър. 

"Дали е морално, мога да съдя само за това, ако бъдат поставени съответните въпроси и отговори от финансовия министър. Не можем да знаем какво точно се е случило. Това е бивша фирма на Асен Василев (...) Редно е да се попита финансовият министър - нито съм му баща, нито съм му майка, докато няма ясни причини, да се каже, че този човек е нарушил закона", каза Денков относно публикуваната от bird.bg информация. 

Ето какво написа Ивайло Мирчев по-късно днес в социалните мрежи: 

"Току-що внесохме отново отхвърленото преди седмици предложение на ПП-ДБ за промяна на комисионната, която получават фирмите, продаващи винетки, от 7% на 3%.

Досега 7% потъваха в джобовете на посредник, а предложението на Божидар Божанов да намалим процента на 3% не се възприемаше.

Няма пазарна логика оператор да прибира 7% от цената на всяка винетка. Предстои да се гледа в комисия и пленарна зала."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

9

Buriata

21.01 2024 в 12:05

Колкото и абсурдна да изглежда тази коалиция, аз съм убедена, че ако на ДБ се дадат достатъчно пари веднага ще запеят как това е единственият правилен начин да се премине през кризата и какво ли още не. Щом имат облага от нещо те винаги гледат да се набутат.

870

8

Constanza

13.01 2024 в 13:56

Пише се комисиона, не комисионна. Второто е прилагателно в женски род.

11024

7

Комита

12.01 2024 в 22:09

Невинаги работи! Само през миналата година на три пъти имаше сривове за повече от 24 часа, за които медиите писаха - неудобство за шофьорите, милиони загуби за държавата, а последствия за Мата Хари от снимката няма.

Ако Информационно обслужване разработи същата система и тя се разположи на държавния облак, ще работи не по-лошо, а за десет години ще се спестят пари за две детски болници.

Според Търговския регистър „Интелигентни трафик системи“ AД има 16 служители, а през 2018-а са били само ДВАМА!!! Изглежда от кумова срама са раздули щата, та като писах по-долу за почти 100% печалба не съм бил далеч от истината...

22548

6

dolivo

12.01 2024 в 20:05

пак, изглежда да работи

а КАТ влачиха още по елементарни системи с десетилетия

11024

5

Комита

12.01 2024 в 19:46

И 3% хич не е малка комисионна, при гарантирани клиенти и продадени само през миналата година 6,3 млн. винетки на стойност 270 млн. лв.

vinetki.bg е елементарен сайт, чието изграждане е по силите на всеки full-stack програмист. База данни с три колони, вързана с платежна система, т.е. и кой знае каква поддържка не изисква.

При почти 100% печалба за десет години т.нар. Кралица на винетките (а може би преди това и на минетките) ще засенчи бая олигарси.

345

4

Джендо Джедев

12.01 2024 в 19:00

Спиртник,

Не било компютри, а компоти! :D Сефте!

135

2

Far Rider

12.01 2024 в 17:21

dolivo, теоретично имаш право и съм напълно съгласен с теб. Но, да не забравяме, че сме в Задунайская губерния в която има копие на руския олигархичен модел. Затова няма алтернатива, няма пазарни взаимоотношения. Има една група от олигарси, често в сянка, които казват какво ще стане. Другото е димна завеса.

22548

1

dolivo

12.01 2024 в 17:07

няма морал, има пазар.

като няма оператор алтернатива, който да предложи по ниска комисионна, се казва какво ще е от някакви хора

създай пазарни условия, и ще жънеш резултати.

създай монопол, и ще има уредени хора, и дори случайно някой морално да е определил правилната комисионна, няма как да докажеш какво е правилно, щото няма алтернатива, и пак опираме до пазарни условия.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика