Дончева: Целта ни е да влезем в парламента, за да бъде коалицията ключов фактор (снимки)

OFFNews 24 февруари 2017 в 21:13 3835 0

Снимка Сергей Антонов / OFFNews

Коалиция “АБВ – Движение 21” откри кампания си за извънредните парламентарни избори в София с голяма част от водачите на кандидатдепутатските си листи в страната.

“Влизаме в битката за България с пълни листи във всички избирателни райони. Това, че са се ангажирали толкова много хора, трябва да ни покаже, че усилията си заслужават. Целта ни е да влезем в следващия парламент, за да бъде коалицията ключов фактор в българския политически живот. Листите ни са качествени, сериозни и имат голям потенциал”, заяви председателят на “Движение 21” Татяна Дончева.

Тя припомни, че кандидатите за президент на двете партии събраха общо около 205 хил. гласа на изборите преди три месеца и призова кандидат-депутатите да се борят за всеки глас.

Председателят на АБВ Константин Проданов бе категоричен, че 27 години грабеж и експлоатация стигат.

“В нашите листи има хора с достойнство и авторитет, които са готови да служат на България. Нашето обединение цели да извади страната ни от тресавището, в което е затънала и да можем да погледнем към бъдещето с надежда и оптимизъм”, допълни той.

“Свидетели сме на най-грубо уредения мач от началото на прехода. В медиите присъстват само две партии и в това е историческата мисия на коалиция “АБВ – Движение 21″ – да се изправим срещу посредствеността на двуполюсния модел. Няма нищо по-вредно от това от това, на 27-ата година от прехода да кажеш, че ти си промяната, но да претендираш да вземеш властта само защото е твой ред. Хората трябва да ни приемат като алтернатива не на една или друга партия, а като алтернатива на този политически модел, на прехода, който донесе толкова много беди на страната”, заяви Георги Първанов, президент на България (2002 – 2012 г.) и основател на АБВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови