Дончева: Потрес е, Борисов не може да обясни членоразделно Плана за възстановяване

OFFNews 18 април 2021 в 10:27 35828 2

"Бойко Борисов смята, че викането му в парламента е посегателство на достойнството на особата, което и Фердинанд не си е позволявал". Това заяви пред БНР Татяна Дончева от "Изправи се! Мутри вън!", заместник-председател на 45-ото Народно събрание.

Тя допълни, че Борисов не зачита парламента и мисли, че "там работят хора, с които само може да си послужи. Белег за това беше отношението му към предишната председателка Цвета Караянчева".

Според Дончева той не е в състояние да представи Плана за възстановяване пред НС и заключи, че това означава, че премиерът в оставка не би могъл да го представи и пред европейските институции, което означава, че "интересите на страната ни са били злепоставени":

"Той иска пари от Европа, без да може членоразделно да обясни основите на плана, на мерките, това е потресаващо и трябва да ни занимава".

Татяна Дончева определи случващото се в Народното събрание като обнадеждаващо.

"В дясната част на залата усетиха, че трябва да си сътрудничат. ДПС се метнаха на влака на промяната в движение. БСП предложиха мораториум, който по начина, по който го предлага Корнелия Нинова, е юридически неиздържан и конституционно уязвим. Ние сме отворени за такова нещо, но искаме да бъде доработено. Въпрос на такт е дясната част на залата да не отнема инициативата на Нинова и да дадем възможност на колегите от БСП да прецизират предложението си и да го внесат по нормален начин. Това ще бъде начало на добро сътрудничество", посочи тя.

Дончева потвърди, че ще внесе предложения за промени в Правилника за дейността на Народното събрание, свързани с процедурните предложения от депутати и с техни лични обяснения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

2

Благовест Илиев

18.04 2021 в 23:19

Да караме членоразделно ? Колко партии напусна ... БКП , БСП създаде едно мижаво движение и се присламчи към Пчеличката мър-мър. Явно и твоя морал е като на Пчеличкато КОЯТО с нейния б8лш1вишки б8лен мозък, си позволи гаврата с ивалидни деца и ковчези да гони политически девиденти ! Няма за оти МОРАЛ ! Но Румен Петков е прав "Петков: Тишината в спалнята ражда безумия ... Той определи като клиничен случай бившия си съпартиец Татяна Дончева." !
Това е Таня памниме кой кво е казал !
Кибик Блаже