Дончева: Откакто ГЕРБ е на власт се крадат бизнеси

Всички сериозни бизнесмени разполагат със СРС-та за лична употреба, заяви лидерът на Движение 21

OFFNews Последна промяна на 28 юни 2020 в 14:45 8297 0

Откакто ГЕРБ са на власт се крадат бизнеси. Това заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева пред бТВ.

Според нея в началото се започнало с малки бизнеси, но от 2012 г. започнали посегателствата към хора от едрия капитал.

”Върху бизнеса се упражнява рекет от много години. Всички сериозни бизнесмени разполагат със СРС-та за лична употреба, с което са си гарантирали себе си и смятат, че биха могли да препятстват удар върху себе си. Това е направил и Божков”, добави тя.

Дончева коментира и миналото на премиера Борисов. 

"ГЕРБ управлява от 10 години, произходът на Бойко Борисов е известен, известен е пътят му към върха на властта, известни са и неговите 10 години в Министерския съвет, 5 години в Столичната община и 4 години в МВР като главен секретар. Годините му в МВР като главен секретар бяха свързани със серия убийства на известни хора от престъпния свят, които никой никога не разкри, никой никога не попита какво стана с тях. Столичната община също беше свързана с няколко големи скандала. Един, от които за раздадените с фалшиви подписи недвижими имоти, където всичко се "замете под килими", обясни лидерът на Движение 21.

Дончева направи гневен коментар по повод обществената реакция на снимките от нощното шкафче на премиера, на които се виждат пачки с банкноти от 500 евро.

"В днешния ден, когато може да снимате по милион евро в нощни шкафчета, когато журналистите казват: "Това е влизане в личното пространство"... Не ви ли се струва малко странно, когато този, който е сниман, има цялата държавна машина в ръцете си. Опозицията вместо да поставя акцента върху това, се занимава с козите на една баба от Ямбол", коментира тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X