Дончева: Който отговаря за Слави Трифонов, да осигури подписа му за общ кабинет до пролетта

Ако ДБ и БСП имат предрасъдъчни бариери за мандата, може да е на ИБГНИ, заяви лидерът на Движение 21

OFFNews 10 август 2021 в 09:34 16376 1

Снимка Архив

Трябва да има споразумение за кабинет, който да изкара до другата пролет. Нямаше никаква пречка това да стане с мандата на ИТН, освен тяхната самонадеяност, и това, че с никого няма да се съобразяват, а всички останали им дължат подкрепа. 

Това заяви Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме" по БНТ. Разумното е да се направи кабинет с участие на всички политически сили, без ГЕРБ и ДПС. В групата на ИТН има и други хора, освен сценаристите. Те трябва да се консолидират и да вземат решение, не става дума да получим гласове в насипно състояние, обясно Дончева.

Това споразумение трябва да бъде подписано от Слави Трифонов. Не говоря на него, нито на Тошко Йорданов, говоря на този, който отговаря за него. Който отговаря за подписа на Слави Трифонов, да го осигури. Ако Демократична България и БСП имат някакви предрасъдъчни бариери, мандатът може да е на ИБГНИ, обясни Дончева по повод заявеното в предизборната кампания, че ДБ няма да подкрепи правителство с мандат на БСП и обратно. 

"Има такъв народ" с великите 65 депутати от 240 тръгна да налага диктат на останалите политически сили и това е нещо напълно неприемливо. Този диктат се изразяваше в това те да бъдат подкрепени независимо от програмата, състава и всичко останало. Такава подкрепа никой не дава и няма как да бъде давана, категорична бе тя. 

Ясно е, че съставянето на правителство в един фрагментиран парламент задължително изисква разбирателство, съгласие и споразумение. Представата на сценаристите на "Шоуто на Слави", че тяхната дума е нещо повече от думата на всеки друг човек, е смешна и претенциозна. Нещо повече - тяхната дума има все по-малко значение. Ние няма как да сме предали някой - не сме в никакви отношения с тях, за да сме ги предали, заяви още Дончева.

Според нея избори през октомври са неразумни, но ИБГНИ ще ги приеме, ако се налага. Мисля, че няма да са две в едно, прогнозира Татяна Дончева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови