Дончев не изключва възможността циничният запис на Борисов да е истински

OFFNews 30 юли 2020 в 20:09 21136 13

Вицепремиерът Томислав Дончев не изключи възможността изтеклият вчера запис на телефонен разговор с цинични изрази на Бойко Борисов да е истински. 

"Възможно е да сме водили подобен разговор по телефона", каза Дончев пред БНТ.

"Преди около 2 години по време на процедурите за Бюджет 2019, което означава, че е било в края на 2018 г., много пъти с министър-председателя сме говорили и сме спорили по темата какви трябва да бъдат данъците за различните видове автомобили", заяви вицепремиерът.

В разговора, чиято автентичност не е потвърдена, наподобяващият много на Борисов глас сипе нецензурни думи по адрес на президента Румен Радев.

"Лично аз не си спомням да беше с толкова епитети и толкова цветен. Но става дума за разговор отпреди 2 години. Въпреки мощната ми памет, не мога нито да потвърдя, нито да отрека", добави Дончев и заяви, че публично не може да се говори така в никакъв случай.

"Ако имаме голям въпрос, той е - кой редовно и системно записва българския министър-председател, а после дали обработва или не записите, нека експертите да кажат", коментира вицепремиерът.

Според него по-големият проблем е защо единственият политически лидер в България, който е обект на системно слушане, подслушване, записване, е Борисов. Дончев обясни, че няма да прави спекулации кой притиска Борисов.

Управление без Борисов 

Вицепремиерът заключи, че трудно си представя формат, в който имаме министър-председател, различен от лидера на най-голямата политическа сила. "Той (форматът) също ще бъде приет за изкуствен, за мимикрия, за опит за заблуждаване на общественото, а и не е честен", смята Томислав Дончев.

Според него не е редно да влезем в зимния сезон едновременно със здравна, икономическа и политическа криза.

Протестите 

"Исканията на протестиращите са разнопосочни. Позицията на правителството е, че няма нужда от оставки. Опитвам се да чуя всеки вопъл, въпрос и искане, което идва от площада. Протестът е форма на граждански натиск, той е инструмент и е трудно да се работи в такава ситуация", посочи вицепремиерът.

По думите му няма нито едно искане, което да е неадекватно. "Много се надявам някое от тези хубави момичета и момчета на следващите избори, когато и да са те, да са кандидати", смята той.

"И аз искам повече справедливост. Въпросът е, че справедливостта се гарантира не само от личности, но и от норми, правила и институции. И тук въпросът е по-големите или по-фините настройки на целия конституционен ред. Дали трябва да се рестартира демокрацията? Може би. Очевидно има някакви дефекти в България. Щом има групи и то от чудесни млади хора като тези, щом има усещане, че има дефицит от справедливост, очевидно нещо трябва да се промени", коментира още Томислав Дончев.

Той добави, че трябва да има разговор, защото "ако само си крещим, не можем да свършим нищо. Стига да има с кого да се води спокоен разговор, аз не съм отказвал да си говоря с когото и да било".  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

13

Любомир Димитров

31.07 2020 в 06:13

Какво означава " не изключва" !!!
Та той недвусмислено признава, но пак обръща нещата. Не било важно какво и как говорел Бибитко, а кой и как го бил записвал!!!
Ами какво да ги правим като са си завъдили предатели в къщичката !!!
Да се огледат малко, че са пълни редиците им с ренегати от кол и въже - то не са шайки, не са гърнета, не са дантелени гащи. Да не ги изброяваме всички !!!
Да се пръждосват и да си се самосъжаляват без да ни занимават със себе си. Съчувствие няма да получат !!!

23293

11

Стефан

30.07 2020 в 22:19

да:) Аали фисури.

20699

10

Новак

30.07 2020 в 22:12

Протестите не знам дали могат да свалят Боко, но ако след Цвък и Дончев напусне това ще покаже на редовите герберасти, че корабът потъва и ще настъпи такова напускане, че свят ще му се завие на Тиквун.

10372

9

elbarbudo

30.07 2020 в 22:01

Бойкикев е ръпак? Ти го каза зулян....

20699

8

Новак

30.07 2020 в 21:56

“Не изключва възможността разговорът да е истински” ще рече “разговорът е истински”
Въпросът е дали с тези ласкави думи за протестиращите Дончев не се опитва да се направи по-приемлив за времето след Борисов. И думите, че може би трябва да се рестартира демокрацията! Той не е глупав и сигурно вижда накъде отиват нещата въпреки че в началото се втурна като Матросов на амбразурата. Сега сякаш смекчава тона, а и сега не скача на Президента като двете тъпи п..ки от Кърджали и Смолян.

17439

6

мнение от IP

30.07 2020 в 21:28

"Опитвам се да чуя всеки вопъл, въпрос и искане, което идва от от площада", а чува ле вопъла "Ооостааавкааааа!!!!"

10372

5

elbarbudo

30.07 2020 в 21:15

Се пак е бивш соросоид, а чика сорос тъпи не взима.
 
X

Да помогнем на украинските деца!