Домусчиев: Вярвам на Борисов и правителството му

Ивайло Анев 01 декември 2014 в 18:19 2930 8

Кирил Домусчиев и Бойко Борисов

"Не вярвам само на Борисов, а на цялото правителство, което е съставено от различни партии, сред които и дясно ориентирани, с амбициите да направят реформи, вярвам и в самия Борисов, защото се доказа като политик", заяви новият председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев.

Според него Борисов се е поизучил и понаучил да управлява и най-вероятно е извадил изводи от предишното си управление.

По думите на Домусчиев след смяната на кабинета Орешарски доста неща могат да отидат в положителна посока.

Той заяви, че аферата КТБ нямало да се отрази на банковата система. "Банките са пълни с пари, държавата е зад тях", самоуверено заяви собственикът на „Лудогорец” и заяви, че не вижда други банки като КТБ, които са олигархична структура. Повечето банки в България са чужди – зад тях стоят много стабилни компании-майки, заяви новият председател на КРИБ.

"Много фирми в България оцеляват и без държавни поръчки – поздравявам тези колеги", каза Домусчиев. По думите му неговият бизнес – фармацевтиката, не зависи много от държавата. Единствено зависи от по-скъпи консумативи - „скъпия газ, скъпата електроенергия”, която правела бизнесът му недостатъчно конкурентоспособен.

Кирил Домусчиев заяви и че увеличението на минималната работна заплата трябва да става на някакви принципи, а не защото някой дошъл на власт и така решил.

Във връзка със скандалното интервю отпреди седмица на бившия треньор на националния отбор по футбол Любослав Пенев, Домусчиев отговори, че реакцията на Пенев е все едно някой директор на отдел в предприятие на предприемача да почне да се обяснява по медии, след като не се справя. Когато няма обективни причини, поради които нещата не вървят, нормално е да се смени ръководителят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови