Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Докладът на ЕК ще анализира случая "Пеевски" и други спорни назначения

OFFNews 21 януари 2014 в 08:36 1796 4

Чакаме поредния критичен доклад от ЕК.
Чакаме поредния критичен доклад от ЕК.

В мониторинговия доклад на Европейската комисия (ЕК), който се очаква в сряда, ще има анализ на назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС, както и други спорни назначения от миналата година, съобщи dnevnik.bg.

Докладът, чрез който от седем години ЕК следи реформите в съдебната система и борбата срещу организираната престъпност и корупцията в България, ще съдържа обзор на последните 18 месеца. Последният доклад беше публикуван на 18 юли 2012 г.

България ще настоява това да е последният мониторингов доклад или такъв да се прави на всички държави от Европейския съюз, обяви външният министър Кристиан Вигенин, защото "не всички страни са дотам перфектни, че да оценяват единствено и само нас и по този начин насочват вниманието не към себе си, а към някой друг".

Кабинетът на Пламен Орешарски се готви за поредния критичен доклад на ЕК, като обяснява, че се очаква той да е критичен и че той ще обхване управлението на три правителства и два парламента и всички ще са виновни.

"Ще ми бъде много любопитно как някой ще може да хвърли вината върху останалите и да оневини себе си за това, което ще пише в доклада", обяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова в началото на декември миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews