Добрев срещу Йончева: Кампанията срещу мен беше, за да получава 20 000 евро на месец в ЕП

OFFNews 05 февруари 2021 в 09:12 2422 0

Делян Добрев е завел 16 иска срещу мен, обединени в едно дело - той печели в 7 от тях, аз - в 9.

Това заяви евродепутатът Елена Йончева по повод информацията, изнесена от бившия депутат, че я е осъдил за клевета. 

Ние ще обжалваме. Това не е наказателно дело. Всичко, което съм казала за Добрев, не се счита за клевета показахме схема, как в една община се създава феодална структура. И моята битка не е срещу господин Добрев – аз в известен смисъл съжалявам за него, защото моята битка е срещу феодализирането на българските общини. Като депутат от Хасково дадох един пример, защото разполагах с информация като депутат именно от този регион,  каза още Йончева, коментира евродепутатът по бТВ. 

Лъже безогледно, вместо да се извини, включи се по телефона веднага Добрев. В решението на съда пише „осъжда Елена Йончева“. В същото време тя, вместо да се извини, както би постъпил всеки почтен човек, продължава да говори глупостите, за които всъщност е осъдена на първа инстанция на районния съд. Всички клевети, които изрече по мой адрес, ги изрече отново. 

Цялата тази кампания от нейна страна беше точно, за да отиде в Европейския парламент и да получава 20 хил. евро на месец. Затова беше цялата работа. Не да се бори за справедливост в България, защото ако тя беше някаква, каквато и да е боркиня за справедливост, нямаше да прави това, което върши срещу мен и срещу много други в страната. Това, че тя има имунитет в ЕП, не ѝ дава право да съсипва авторитета на когото и да било“, заяви той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови