До 15 години затвор, ако има ранени или загинали заради жп кражби

OFFNews Последна промяна на 21 януари 2014 в 17:03 1927 2

Министърът на транспорта Данаил Папазов иска по-високо наказание за крадците на железопътни елементи - не 8, а 15 години затвор. Утре предложението ще бъде внесено в правната комисия на парламента, съобщава Нова телевизия.

Юристите на транспортното министерство са поискали в новия закон ясно да бъде описана цялостната железопътна инфраструктура и елементите от нея. Като конкретно се посочи за кражба на кои от тях какви ще са санкциите. Така според транспортния министър крадците няма да имат вече законови вратички да избегнат наказанията.

На гарата с най-голям пътникопоток в пловдивска област - Стамболийски, транспортният министър даде старт на модернизацията на железопътната отсечка Стамоблийски - Пазарджик. Обновяването ще струва близо 66 хиляди лева като в края на 2015 година влаковете по трасето ще се движат със 160 километра в час. Така хората ще стигат по-бързо до Пазарджик и Пловдив.

Модернизацията на железопътните линии обаче няма да ускори влаковете до 160 километра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.01 2014 в 21:55

Като конкретно се посочи за кражба на кои от тях какви ще са санкциите.... отново 5 за 4, пак ще има врътки. Толкова ли не могат да приемат закон без вратички за измъкване и оправдаване? Аз не пътувам с влак точно заради тези кражби и страха от катастрофа.

21.01 2014 в 18:58

Ехаа, обновяване на 22 километра двойна електрифицирана железопътна линия за 66 хиляди лева....Ебати промоцията :D Журналя, какво да ги прави човек, милите едва с буквите се справят, да искаме да направят една проста сметка, че тая сума не може да стигне само за заплатите на работниците за половин година не бива, не им е по силите......