ДНСК пита дали премахването на кея на Росенец ще увреди природата и ще ощети собственика

OFFNews 21 юни 2023 в 15:17 1595 2

Росенец

Снимка БТА/Тодор Ставрев

Росенец- яхтено пристанище

Институциите протакат и се опитват да осуетят събарянето на незаконния обект "Кейова стена- пристан за лодки и яхти" на Росенец, става ясно от отговора на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков на парламентарен въпрос, зададен писмено от депутата от “Продължаваме промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев.

Преди година Регионална дирекция “Национален строителен контрол” - Бургас започна административно производство за премахване на незаконния обект, намиращ се на морската резиденция на председателя на Движението за права и свободи Ахмед Доган. 

На 9 юни Ивайло Мирчев попита министъра на какъв етап е премахването на незаконния кей, построен на държавен плаж пред резиденцията на Ахмед Доган. В отговор на Андрей Цеков, получен в Народното събрание на 20 юни, се казва, че РДНСК-Бургас, която вече е издала констативен акт за премахване на незаконния обект, иска становища от две други регионални институции - Регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас и Басейнова дирекция “Черноморски район”. Основанията за това са две хипотези, базирани на разпоредби в Административно-процесуалния кодекс. Едната е да не би с премахването на собственика да се нанесат прекомерни вреди. Другата - да не би с разрушаването на кея да се нанесат вреди на околната среда.

В началото на март от Басейнова дирекция отговарят, че не възразяват процедурата по премахване на строежа да продължи. От РИОСВ-Бургас обаче още не е постъпило становище.

“След предоставяне на необходимите документи и становища от специализираните органи ДНСК ще предприеме действия за законосъобразното приключване на случая”, завършва отговора си министър Андрей Цеков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1935

1

Муню

21.06 2023 в 16:57

Дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/ явно не им пука дали трябва да си изпълняват функциите, а дали щели да ощетят собственника на НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ???
Т.е. заявяват, че така и така са проспали (осрали) строежа, не е ли по-добре да плюем по законите, че и без това не ги спазваме?
Пълмо боклуци!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!