Днес е първата дискусия от поредицата „Искам бюлетина за референдума”

OFFNews 03 октомври 2016 в 16:20 4223 0

Днес започва инициативата "Референдум маратон" на мрежата Форум Гражданско Участие.

Кампанията е свързана с предстоящия Национален референдум, който ще се проведе на 06.11.2016 г. едновременно с президентските избори.

Кампанията има за цел чрез редица инициативи да информира българските граждани за техните права и за възможностите на пряката демокрация.

„Референдум маратонът“ ще се случва през месец октомври 2016 г. и ще представлява поредица от дебати под надслов „ИСКАМ БЮЛЕТИНА ЗА РЕФЕРЕНДУМА”.

Идеята е да бъдат чути мнения и различни гледни точки на български и чуждестранни експерти и да се дискутират ползите и предизвикателствата от прилагането на референдумите на местно, национално и европейско ниво.

Дебатите ще се провеждат всеки понеделник през октомври и са отворени за участие.

Темата на дебата днес е "Референдумът - риск или шанс за демокрацията. Защо в Швейцария инструментът „референдум” работи?". Той ще започне от 18.30 ч. в Червената къща (София, ул. „Л. Каравелов” № 15).

Лекторите днес:

Патрик Трес - Главен секретар на Парламента на Кантон Берн – Швейцария от 2009 г. насам, като това е третият му мандат. Преди това – от 2000 до 2008 г., оглавява дирекция „Международни връзки“ на Кантон Берн. Доктор по политология, експерт в областта на конституционното право.

Карлос Райнхард е председател на Парламента на Кантон Берн. Предприемач, собственик на предприятие за поддържане и пране на професионално облекло. Избран е за председател на парламента на 01.06.2014 г. и е член на Либерално-радикалната партия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!