Директорът на Кинтекс дава Корнелия Нинова на съд

OFFNews 29 април 2022 в 14:46 3633 4

Александър Михайлов

Завеждам дело срещу министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова за поредните неистини, изречени по мой адрес, в които замесва „Кинтекс“ ЕАД. 

Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Александър Михайлов. Поводът за реакцията му са думите на вицепремиера Нинова пред медии от днес, че е поискала освобождаването на Александър Михайлов, защото „докато е директор на „Кинтекс“, участва в други фирми с предмет на дейност търговия на оръжие и е прехвърлил договори към тях“. 

„Докато до този момент министър Корнелия Нинова правеше само внушения, сега вече казва откровени неистини и това ще стане ясно в съда. Тъй като всяко дело отнема време, а за мен е важно да се разбере цялата истина, ще дам всички факти още сега“, посочва Александър Михайлов. По думите му при назначаването си той притежава две фирми, регистрирани в търговския регистър. Именно на тях министър Нинова се позоваваше като повод за съмнение за „конфликт на интереси“. Това, което обаче тя пропуска да каже, е, че тези две фирми никога не са имали или не са кандидатствали за лиценз за извършване на търговия с оръжие, което следва да е ясно на Корнелия Нинова, тъй като регистърът с лицензирани фирми се администрира от ръководеното от нея министерство.

Нещо повече, тези две компании никога не са развивали каквато и да е търговска дейност – факт, който може да бъде проверен във всеки един момент. „Тези компании са надлежно декларирани от мен в декларацията ми пред КПКОНПИ при назначаването ми за изпълнителен директор и е невъзможно те да са хипотеза за какъвто и да е конфликт на интереси при положение, че никога не са работили“, подчертава Александър Михайлов.

„Твърденията по мой адрес на министър Нинова се променят постоянно и по тази причина ще дам още информация на медиите, за да парирам бъдещи опити за внушения от нейна страна“, допълва Михайлов. Той посочва, че в миналото си е работил в частни компании, занимаващи се с оръжейна търговия, но последната от тях е напуснал на 01.10.2021 г. или близо месец преди да бъдe назначен за изпълнителен директор на „Кинтекс“ ЕАД. „В този смисъл в никакъв момент не съм бил едновременно ръководител на държавно дружество и участник в частна фирма в същия сектор. Твърдението, че съм „дал договори“ е скандално и цели единствено да урони доброто ми име“, казва още  изпълнителният директор на Кинтекс.

„Министър Нинова днес каза още, че служителите на „Кинтекс“ са отрекли, че работят и изнасят имущество за Русия и Украйна. Затова ще ѝ кажа още нещо, което прекрасно знае – в никакъв момент не е имало съмнение или твърдение, че „Кинтекс“ ЕАД изнася за тези държави. Това, което нееднократно съм заявявал, е че българско въоръжение и боеприпаси е възможно да стигат до Украйна чрез фирми-посредници в Полша, Словакия и Чехия“, допълва
Александър Михайлов и посъветва министър Нинова да провери одобрените от нея договори и дестинации, а след това да информира и обществеността за тях.

„Зная, че в последните дни се казаха много неудобни истини за министър Нинова, което явно я е накарало да предприеме нова, още по-брутална атака срещу мен, за да ме накара да замълча“, допълва Михайлов. „Всяка нейна медийна изява, в която изказва по мой адрес или този на дружеството невярна информация ще бъде последващо опровергана от мен с факти, документи и хронология“, обобщава Александър Михайлов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

4

DARTH VADER

29.04 2022 в 16:08

Г-ЖА НИНОВА Е ОТ НАЙ-ТЕСНИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ КРЪГ НА КОСТОВ...ТЯ ВИНАГИ ПРИНЦИПНО Е СЛЕДВАЛА НЕГОВАТА ПОВЕЛЯ-НИКОЙ ОСВЕН НАС НЯМА ПРАВО ДА КРАДЕ...
И ЗАРАДИ ОБРЕМЕНЕНАТА МЕНТАЛНОСТ,ЛИДЕРКАТА НА БСП,НАВСЯКЪДЕ КРАДЦИ ВИЖДА...

5827

3

pisnamiotmutri

29.04 2022 в 15:26

То хубаво съд ама ако от ДПС са сложили калинка на неговия пост няма да има голяма полза след това.

800

2

Тризъбец

29.04 2022 в 15:26

" Ние спориме

двама със дама

на тема:

„Човекът във новото време“.

А дамата сопната, знаете —

тропа, нервира се,

даже проплаква.

Залива ме с кални потоци

от ропот

и град от словесна

атака.

— Почакайте — казвам, — почакайте,

нека… —

Но тя ме прекъсва сърдито:

— Ах, моля, запрете!

Аз мразя човека.

Не струва той вашта защита.

Аз четох как някой

насякъл с секира,

насякъл сам брат си, човека.

Измил се,

на черква отишъл

подире

и… после му станало леко. —

Смутено потръпнах. И стана ми тежко. " - Стрина Ниновица,дори Вапцаров не помни ! Кфо да прайш,конярю ! Проста,лакома и алчна крушовишка кобила,другари !

-8580

1

Началото на края на баба Корни.