Димитър Танев от РБ инициира кръгла маса за казуса "Бедечка" в Стара Загора

OFFNews 27 април 2016 в 08:33 3352 0

Народният представител от Реформаторския блок и заместник-председател на бюджетната комисия в парламента Димитър Танев инициира кръгла маса, посветена на казуса "Бедечка", която ще се проведе веднага след Великденските празници в Народното събрание, съобщи народният представител.

Кръглата маса е в отговор на писмо от група граждани, защитаващи тезата, че терените на неосъществения парк „Септемврийци" в Стара Загора не трябва да бъдат застроявани.

Димитър Танев и съпредседателят на Парламентарната група на РБ и председател на регионалната комисия в парламента Найден Зеленогорски ще са домакини на кръглата маса, в която участие ще вземат и представители от две министерства - МРРБ и МОСВ, депутати, членове на парламентарни комисии и експерти и медии.

Димитър Танев увери, че всеки, който иска да участва в публичното обсъждане на проблемите, свързани с "Бедечка", е добре дошъл, а в решенията институциите и организаторите ще бъдат подчинени на законите в страната.

Междувременно протестът на граждани срещу застрояването на парка ще се премести в София. Причината е, че исканията на заралии остават нечути. Затова инициативата „Запазете Бедечка” прераства в национален протест за спасение на градските паркове изобщо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови