Димитър Танев: Официални номинации за кандидат-президент на РБ няма

OFFNews 13 юли 2016 в 09:17 2507 2

Димитър Танев: Официални номинации за кандидат-президент на РБ няма

Официални номинации за кандидат-президент на РБ няма. Има решение на Изпълнителен съвет на Реформаторския блок до 20 юли да бъдат предложени номинации на кандидати с граждански профил, които биха обединили всички партии. Всякакво подхвърляне на имена и опити за налагането им без да са обсъждани не целят обединение.

Това каза пред БНР Димитър Танев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от РБ и на бюджетната комисия в парламента.

Цитирането на имена е солова акция и показва политическа незрялост, каза Танев. Вчера имаше Изпълнителен съвет, който е легитимният орган на РБ, и там не бяха обсъждани никакви имена, дори единият от посочените присъства на заседанието, добави той.

Шансовете до края на юли да имаме излъчен общ кандидат за президент на РБ са големи. Всички трябва да постъпим отговорно и да се придържаме към приетите правила, защото разговорът през медиите не е работещ метод. Това, което виждаме е серия от солови акции, заяви той и даде пример с излизането от управлението на част от РБ, номинацията на Плевнелиев, за което партньорите са научили от медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!