Димитър Пенев: Няма да бъда объркано крило или объркан защитник

Стратегът от Мировяне даде да се разбере, че е обиден на другите партии, защото не са го поканили. Той би приел участие в политиката от всяка една формация

OFFNews 04 март 2021 в 09:51 2337 0

"Доста години минаха. Следил съм и политиката, и спорта. Виждах и чувствах, че през последните години и в училищата, и в клубовете, и в цялата ни страна младежта изостава по отношение на подготовка. Физкултурата се забрави. Важното е да не виждаме младите хора да ходят да пушат, да се разхождат."

Така футболната легенда Димитър Пенев обясни пред Нова тв влизането си в политиката и участието си в листите на коалиция Воля-НФСБ. Бившият треньор на националите по футбол е под номер 6 в 23 МИР в София.

Той призна, че го е поканил лидерът на Воля Веселин Марешки, но са му се обадили "и други хора". 

"Получи се едно леко земетресение между собственици на клубове защо ще участвам", коментира Пенев. И допълни, че е минал през много пътеки в спорта и не може някой да му дърпа ушите. Но призна, че е имало намеци защо влиза в политиката. 

"Ние отиваме като спортни хора, въпреки че политиката разбира от спортове. Каквото може да помогнеме, ще се опитаме да помогнеме", обясни Стратегът от Мировяне.

Пенев даде да се разбере, че не толкова политиката на коалицията, която го е издигнала, има решаващ глас за кандидатирането му, колкото жестът да го поканят, "тъй като останалите партии или ни прескачат, или сме забравени". А той има още сили да помогне. Стратегът приел след разговори в движение, а с Марешки се е видял само веднъж. Той даде да се разбере, че е обиден от пренебрегването на личността му от БСП и другите партии. 

Пената не обясни как гледа на Марешки и Валери Симеонов - като на алтернатива или като на бивши управляващи. "Мисля, че ще намерим общ разговор и те да се върнат малко назад, след като са пропуснали тези точки за спорта, за учениците", обясни той. 

"След като не получих покана от друга партия, значи трябва да се съобразя (с тях - Марешки и Симеонов) и каквото мога, да помогна в мой стил, с мои сили", посочи Стратегът. И допълни, че няма притеснения от съдебните проблеми на Веселин Марешки и отново даде да се разбере, че е обиден от пренебрежението от страна на другите партии. 

На въпрос дали е избрал коалицията, защото никой друг не го е поканил, Пената отговори: "Една минутка щях да помисля, и щях да реша". "Няма да бъда объркано крило или объркан защитник", допълни той. И посочи, че би приел покана и от ГЕРБ, и от БСП, и от всяка една партия, "ако бяха първи, ако бяха втори". "Доста неща съм минал в спорта и вече към края на живота си да опитам малко и от политиката", обясни логиката си Пената. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови