Димитър Делчев: Въвеждането на 100% мажоритарен вот е престъпление срещу демокрацията

OFFNews 13 юни 2017 в 17:24 2887 1

Престъпление срещу демокрацията е въвеждането на 100% мажритарен вот. Твърденията, че мажоритарните избори ще решат всички проблеми на изборите у нас, са лъжата на десетилетието, заяви на брифинг в Стара Загора Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите".

"Представителите на демократичните партии у нас трябва да си сътрудничат по важни теми, каквато е мажоритарното гласуване, затова на кръглата маса, която организираме на 21 юни, сме поканили всички, които подкрепят демократичните принципи в България и експерти по изборни системи", заяви Делчев.

На срещата ще бъдат обсъдени възможностите за по-добър изборен процес и заплахите от въвеждането на мажоритарни избори.

"Не смяна на системата, а въвеждане на машинно гласуване и изчистване на избирателните списъци от „мъртви души" ще ни защитят от това с 5-6 хил. купени гласа някой да се настани в депутатския стол", категоричен бе той.

Според Делчев от сформирането на кабинета се говори само за назначения, а голямото очакване за борба с корупцията ще завърши със законопроект, който предвижда повече възможности как да се избегне борбата с корупцията, вместо решение на проблема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови