Димитър Делчев от ДБГ: Трябва незабавна промяна на модела на управление

OFFNews 10 ноември 2018 в 15:01 3507 1

Снимка ДБГ

Само обединени можем да се преборим отново за демокрация. Трябва да има незабавна промяна на модела на управление на страната, а единствените, които могат да го постигнат, са демократичните хора, заяви в Плевен Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите”.

Днес по инициатива на ДБГ в града се събраха представители на всички демократични партии, сред които БНД, ССД, ДСБ, БЗНС, Да България, СДС, БДФ и др., за да отбележат 29 години от падането на комунизма у нас.

Председателят на ДБГ коментиора, че липсата на истинска парламентарна опозиция води до деградация на демократичните ценности. Хората нямат усещане, че има истинска справедливост. И ГЕРБ, и БСП подкрепят настоящия модел, при който демокрацията бива подменена с фалшиви ценности и еднолично управление, както в на държавно ниво, така и на общинско, добави Делчев.

Тук, в Плевен, винаги сме писали уроци, които „големите” политици да прочетат. Тук 20 години управляват демократи и не смятаме да отстъпваме, заяви Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ.

Има раздвижване вдясно и мисля, че скоро може да има добри новини за сближаване на позициите, добави Зеленогорски.

Кметът на Плевен Георг Спартански, който беше подкрепен от всички десни партии в града, коментира, че егото трябва да отстъпи крачка назад, а игрите на лидери и лидерчета да бъдат прекратени, ако десните искат да работят заедно за по-добра България. Ние тук сме го постигнали и работим заедно за по-добър Плевен, заяви Спартански.

По-късно днес започва Националният съвет на „Движение България на гражданите” в Плевен, на който ще бъдат обсъдени подготовката за европейските и местни избори и Бюджет 2019.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12015

1

svetliosdg

10.11 2018 в 19:00

Като ви чета,"леви и десни",сега нямало било демокрация.
НО нямахте нищо против да управлявате по този начин,когато бяхте управляващи,"леви и десни".Но сега като сте в опозиция,това не било демокрация!
 
X

Да помогнем на украинските деца!