Димитър Делчев е новият председател на ДБГ. Кунева: Време е за голяма коалиция на справедливостта

OFFNews 30 септември 2017 в 16:36 7306 2

Делегатите на Четвъртото национално събрание на "Движение България на гражданите" избраха Димитър Делчев за председател на партията.

ДБГ е един отбор и никой не се страхува да направим нов избор. Радвам се, че мога да дам гласа си за млад и енергичен човек, доказал се в битки, каза първият председател на партията Меглена Кунева. 

От трибуната Делчев оповести курса на ДБГ за следващите месеци: създаване на силна АнтиГЕРБ коалиция за спиране на застоя в страната; за местните избори структурите на ДБГ ще търсят широко обединение на демократични партии, организации, хора против модела "ГЕРБ"; подготовка за предсрочни парламентарни избори;

Делчев подчерта, че няма съмнение - когато "патерицата" Обединени патриоти стане прекалено къса, ГЕРБ ще предизвикат нови избори.

ДБГ трябва да бъде готова за разбиването на феодалните владения на ГЕРБ, както по места, така и в национален мащаб, категоричен бе той.

Димитър Делчев е роден през 1984 г. в София. Магистър по право в СУ „Св. Климент Охридски”, специализирал европейско и английско право към университета Кеймбридж. Делчев беше народен представител в 43-ото Народно събрание, член на правната и на вътрешната комисия.

Кунева: Назряват условия за голяма коалиция на справедливостта

Назряват условия за голяма коалиция на справедливостта, която да спре застоя, причинен от ГЕРБ. Ние ще бъдем острието на такава коалиция и на нея ще се основават местните избори, каза в отчета си пред делагатите на Четвъртото национално събрание на ДБГ Меглена Кунева.

Нужна е широка реформаторска алтернатива. Непредставените и негласувалите трябва да имат по-добър избор. Застоят сега изисква спешно нова платформа за партньорство, не просто на партийно-идеологическа основа, а на прагматична и гражданска такава - доходи, сигурност, прогресивни политики, иновации, образование и навсякъде, където ГЕРБ са очевидно безпомощни. РБ може да успее да запази съставните си части, но е важно да се разшири, посочи още Кунева.

Тя призова във времето до местните избори местните структури на ДБГ да търсят партньорства както с партиите, така и с гражданските организации и хората, защитаващи местни каузи, за да преодолеят дефицитите на властта.

Трябва да съберем съмишленици, които са срещу грешния модел, който управлява по места, каза още тя.

По думите й, партията трябва да се готви и за предсрочни парламентарни избори, защото ГЕРБ са показали, че бягат от отговорност, подавайки оставки.

Очаквам политическа криза заради двойния стандарт, заради отказа от борба с корупцията. В момента има имитация на реформи, фасада на реформи и пълен застой, а вина за това носи ГЕРБ, посочи Кунева.

Най-трудно през годините в работата ми беше липсата на среда, в която ДБГ да се изяви подобаващо, каза тя. Кунева смята, че свободата у нас продължава да се срива и затова ще остане да работи в политиката.

Моите идеи ще бъдат чути, моите идеи ще имат значение, убедена е тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

2

Лопе де Вега

01.10 2017 в 10:19

Да призоваваш "против" и да разчиташ на добри резултати НЕ Е позиция! Така може да се спечели някое кметско място, където герберите са втръснали на всички, но не се печелят силни позиции на избори. Не питам "за" какво ще се борят, но щом куневица си е там, знам за какво.

Поздрав!

23293

1

Стефан

01.10 2017 в 00:40

Нямам никаква идея какъв, и кой е тоя човек. Накъде, и как смята да ме води?