Димитър Аврамов: Пеевски иска власт и ГЕРБ ще трябва да се съобразява много повече с ДПС

OFFNews 10 юни 2024 в 10:25 3531 0

Димитър Аврамов
Политологът Димитър Аврамов.

"Политическата безидейност е стигнала такова ниво, че няма изразни средства за политика. Всички са за България. Ние използваме политически символи от предмодерната епоха." Това коментира в интервю за БНР политологът Димитър Аврамов.

У нас логистиката на нарушаване на закона е законосъобразна. Тези, които спечелиха вчера, гласуваха закон за задължителното гласуване, посочи Аврамов относно ниската избирателна активност.

Доверието в политиците е ниско, защото са скучни и неинтелигентни в политическите си действия, смята политологът.

"Разпадът в знанието във всички сфери е чудовищен. Всички си мислим, че знаем всичко и избираме политици толкова посредствени, колкото нас. Егото на съвременния човек обезсмисля Бог."

ГЕРБ настояват Борисов да е пак министър-председател. Той може да има адекватна или неадекватна преценка за тези избори, отбеляза Димитър Аврамов.

По думите му, сега проблемът за отговорността е при Борисов и Пеевски, на Пеевски му трябва успех, а успехът минава през участие във властта.

Към момента е ясно, че ГЕРБ и ДПС имат отработен модел на политическо партньорство. Сега на ГЕРБ ще се налага много повече да се съобразява с ДПС, коментира Аврамов в предаването "Преди всички". Според него най-глупавото нещо би било ГЕРБ и ДПС да не направят правителство.

"Рациото казва – кабинет веднага, бързо, при каквато и да е формула. Нямаме време да се занимаваме с по-ниско качество на политиката на следващите избори", добави той.

Кризата на политическото представителство е управляема, смята Димитър Аврамов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх