Дилов: 45-ият парламент задмина по резил и националния по футбол

Любен Дилов-син очаква всички партии да загубят подкрепа на следващите избори. Единствено ГЕРБ щял да качи

OFFNews 09 май 2021 в 14:09 4977 0

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

"Не съм вярвал, че в България може да има организация, която да се покрие с по-голям резил от националния отбор по футбол, но ето че 45-ият парламент положи изключителни усилия и задмина националната ни гарнитура", заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

"Ако ставате за политици, ще се справите. Ако не ставате - ще ходим пак на избори. Това се и случи. Хората, изпратени там (в парламента) се провалиха" - така разтълкува краткия живот на 45-ото НС депутатът от ГЕРБ. 

Той заяви, че освен, че това ще е най-краткият парламент, ще бъде и единственият, в който депутатите не са си направили обща снимка. Така той лаконично коментира разделението в пленарна зала.

Дилов коментира още, че ГЕРБ е била единствената политическа партия, която се е държала "прогнозируемо" и допълни, че те са правели това, което се е очаквало от тях да правят. Така Дилов отговори задочно на обвинението на Мика Зайкова от "Има такъв народ", която вчера определи парламента като "лудница", за което били виновни ГЕРБ, които саботирали заседанията.

Дилов коментира още, че отвъд "изчегъртването" и "ликвидирането" на ГЕРБ, други ясни политики не е имало и това е причината за краткия живот на парламента.

Той заяви още, че "единствените, които предложиха модел за управление, макар и обречен, бяха ГЕРБ. След това дори не се направи опит да се направи каквото и да е управление."

Според него мълчаливата стратегия на "Има такъв народ" е правилно решение. Според него депутатите са избрали "да не кажат нищо, за да не сбъркат", но са сгрешили при предизборната кампания. Дилов заяви, че ИТН е имала капацитета да повтори феномена НДСВ.

Дилов прогнозира и следващите избори. Според него всички партии ще загубят от резултатите си, докато само ГЕРБ ще увеличи подкрепата за себе си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови