Десислава Иванчева се кандидатира за депутат

OFFNews 01 февруари 2021 в 12:14 3051 0

Десислава Иванчева, независимият екскмет на столичния район „Младост", ще участва в изборите за народни представители. В надпреварата тя се впуска заедно с Общество за Нова България. С публикация в страницата си във Фейсбук Иванчева обяви, че заедно със Зелен Младост и Общество за Нова България ще представят обща платформа, около която двете организации и тя се обединяват. 

Десислава Иванчева има висше образование по „Публична администрация", като преди това има диплома и за химик-технолог. 
След като поведе протестите срещу презастрояването в София, тя бе избрана за независим кмет на „Младост". Бе номинирана и за Човек на годината. През 2018 година беше публично арестувана за подкуп, който според прокуратурата, поискала от строителен предприемач. Тя бе осъдена за поискан, но неприет подкуп, на 20 години затвор. На втора инстанция присъдата й бе намалена на 8 години. Предстои гледане на процеса на трета инстанция, Иванчева все още е под домашен арест. 

Иванчева бе и кандидат за кмет на София през 2019 г. В момента везните на Темида са в ръцете на мафията, с тях мерят кюлчета и пачки, а със свалената й превръзка са закрити очите и ушите на някои съдии", пише в поста си Иванчева сега. 

Председателят на Общество за Нова България Радослав Стойчев е на 33 години. Средното си образование завършва в Габрово, Национална Априловска Гимназия. Придобива Бакалавърски степени по Международни Икономически Отношения и Политически Науки в Университет ДеПол в Чикаго, САЩ. В момента се занимава с онлайн търговия и маркетинг.

Общество за Нова България и Десислава Иванчева вече събират подписи от подкрепящи участието им в изборите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови