Десислава Атанасова видя 50% шанс за съставяне на правителство

OFFNews 23 април 2023 в 20:04 2061 3

Архив

Снимка БГНЕС

Десислава Атанасова

Петдесет на петдесет е шансът за правителство с първия мандат, заяви в студиото на „120 минути“ по бТВ Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ трябва лидерски разговор, който "да роди“ обща платформа. Според първата политическа сила, най-добре е това да стане сега, да бъдат използвани дните преди връчването на първия мандат.

И тогава няма да има значение с кой мандат ще е правителството, коментира Атанасова. Ако имаме съгласие по важните теми за България, няма да има значение кой с какви министри ще участва, добави тя.

ГЕРБ иска редовно правителство и споделена отговорност, подчерта още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. Тя попита какво пречи това да се случи в първия мандат. Не знам на каква логика почива твърдението, че спечелилата изборите политическа сила няма право да потърси подкрепа от втората или от други политически формации, а втората има право да търси подкрепа от всички, от когото реши, коментира политикът. По думите на Атанасова подобно екстравагантно поведение не води до никъде. Тя добави, че за тях е компромис да говорят за законност като обща допирна точка с политическата сила, арестувала лидера им Бойко Борисов.

Ако не постигнат договореност за правителство с "Продължаваме промяната - Демократична България“ за първия мандат, за ГЕРБ-СДС има и други варианти - да търсят подкрепа от други политически формации, извън ПП-ДБ. Затова от няколко дни призоваваме ПП-ДБ за точен и ясен отговор, посочи Десислава Атанасова.

В петък на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска ПП-ДБ да кажат от кого точно имат намерение да търсят подкрепа.

Няма да проявим политически инат, искаме откровен политически разговор, ние сме първата политическа сила, подчерта Атанасова. Но добави, че разговорът за съжаление в момента не е как ще работят заедно, а преминавал в други теми, като "перални и индулгенции“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1935

3

Муню

24.04 2023 в 09:01

Фифти/фифти викаш:)
Сама ли се е сетила, някой ли и каза, на таро ли е гледала...
Охх умница!!!

850

2

pr07ecH70r

23.04 2023 в 22:01

Деса и Дена (Сачева) като ги видя и ми наляга диариата! Две от най-противните физиономии в България и двете в една партия и постоянно в новините. Много гадна работа!

-1650

1

ob1

23.04 2023 в 21:49

Като оня мацка с шанса да срещнеш динозавър - "Или ще срещнеш, или няма - 50:50"
Та и Деса така...
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков