Десислава Атанасова: Когато ни връчите мандата, ще го върнем веднага

"Г-н президент, отговорността е ваша, тези партии се родиха под вашия юмрук на площада", каза нежното острие на ГЕРБ

OFFNews 17 август 2021 в 11:51 2481 2

„Няма нужда от допълнителни консултации с парламентарната група на ГЕРБ. Когато ни връчите мандата, ще го върнем в рамките на същият ден“, заяви Десислава Атанасова в началото на консултациите с президента Радев.

„Многократно сме го заявявали и нищо не се е променило в становището ни. Не смятам, че трябва актуализацията на бюджета, или какъвто и да е друг акт на Народното събрание, да бъде обвързван с връчването на втория или третия мандат и съответната конституционна процедура“, каза Атанасова.

Според нея актуализацията на бюджета трябва да се обсъжда в Народното събрание.

По думите ѝ ГЕРБ е оставила държавата във финансово и икономически стабилно състояние, макар че преди месеци „така наречените партиите на протеста твърдяха точно обратното“.

„Преди година също имахме COVID криза, г-н президент, също се справихме с редица предизвикателства. Надявам се, че мигрантската вълна не е забравена, а правителството на ГЕРБ се справи с това“, заяви Десислава Атанасова.

Тя каза, че е време партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност.

„Сега е ред на тяхна отговорност, а и ваша, г-н президент. Тези партии се родиха под вашия юмрук тук на площада“, каза Атанасова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови