Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Десетки украинци протестираха пред руското посолство

OFFNews 13 юни 2022 в 20:09 2511 0

Снимка OFFNews

Няколко десетки украинци спонтанно се събраха на митинг пред руското посолство в София. Вчера 12 юни бе националния празник на Русия и в много европейски градове имаше протести на украинци. Заради поройния дъжд в София обаче митинг нямаше. Затова днес украинци се уговориха в социалните медии да излязат на митинг.

"На 12 юни Русия празнува независимостта си, а в учредителната си декларация през 1990 г. е записала че ще уважава суверенитета на съседните страни. Но руснаците не спазват собствените си декларации", каза Олена Коцева, пресседател на Сдружението на украинците в България Мати Украйна.

"Русия прави ексклави на чужда територия. Първият е Кьонингсберг, изконна германска земя, която руснаците са окупирали. Последва ексклав в Грузия, после Крим в Украйна. В България Русия също има ексклави - пристанището Росенец, което се пази от руска въоръжена охрана и т.нар детски увеселителен център в Камчия, в който се обучават зелени повечета които да нахлуят в следващата страна", каза пред микрофона Манол Глишев.

България час по скоро трябва да даде оръжието което не ни трябва, каза кап. Първи ранг Васко Данев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови