Депутатите вече ще получават само електронна поща

Нели Чолашка 20 януари 2014 в 17:06 2523 0

Депутатите ще получават проектозаконите на електронната си поща.
Депутатите ще получават проектозаконите на електронната си поща.

Народните представители ще получават вече в електронен вид материалите за обсъждане в пленарна зала, съобщиха от Народното събрание.

Това е част от инициативата на ръководството на Народното събрание за по-широкото въвеждане на електронните технологии в работата на парламента и намаляване на изразходваната хартия, уточниха оттам.

Председателят на парламента Михаил Миков предупреди за нововъденеието ще в първия пленарен ден.

Днес той ги е информирал, че от 20 януари 2014 г. ежедневно до 8.30 ч. на електронните им адреси, както и на тези на парламентарните групи ще бъдат изпращани всички материали, предназначени за обсъждане в пленарната зала, които са постъпили предния ден в деловодството на Народното събрание.

На сървъра на парламента същите документи ще бъдат достъпни по всяко време за всички народни представители и парламентарни групи. Депутатите, които изрично пожелаят,  ще имат достъп до материалите и на хартиен носител .

Бюлетинът "Парламентарната тема в медиите", подготвян от пресцентъра на Народното събрание също ще се разпространява по електронен път.

Депутатите ще го получават до 09 часа, а на сървъра на Народното събрание ще се поддържа архив на медийния мониторинг.

Целта на тези мерки е, от една страна, информацията да достига своевременно и ритмично до по-широк кръг адресати, а от друга – тя да се размножава на хартиен носител в толкова екземпляра, колкото е действителната потребност, обясниха от парламента.

"Водено от съзнанието за отговорността по отношение на опазването на околната среда, от началото на годината ръководството на парламента въведе система за разделно събиране на отпадъци и организация за предаването им за преработка и рециклиране.

С намаляването няколко пъти на обема на отпадъците се очаква да се намали и размерът на такса битови отпадъци, която плаща Народното събрание", съобщиха още оттам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews