Депутатите се връщат на работа

OFFNews 04 януари 2023 в 07:26 865 0

Народно събрание

Снимка БГНЕС/архив

Новата парламентарна сесия започва днес

Депутатите се събират за първо заседание на народното събрания днес. Новата парламентарна сесия ще бъде открита с декларации за приоритетите на всяка парламентарна група. 

За дневния ред ДПС предлага промени в Закона за социалното осигуряване, като периодите на наборна или мирновременна алтернативна служба да се зачитат за действителен стаж при пенсиониране. 

От "Възраждане" са внесли проект за решение, с което Министерският съвет да се задължи да състави нов Национален план за възстановяване и устойчивост.

БСП отново се опитват да накарат Народното събрание да запише в Кодекса на труда, че минималната работна заплата трябва да се актуализира ежегодно така, че да е 50% от средната, изчислена на база предходната година. 

"Демократична България" искат да се обсъдят промени в Гражданско-процесуалния кодекс за електронизация на заповедното производство.

Очаква се от "Продължаваме промяната" да предложат в четвъртък да бъде гледано тяхното предложение за проект на решение за законодателни приоритети, които да са основа за подкрепа на кабинет с втория мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови