Ексклузивно На живо: Служебното правителство поема властта

Депутатите решават дали собственици на медии и социолози да обявят доходите си

Ивайло Анев Последна промяна на 17 юни 2015 в 09:45 2937 3

По предложение на "Атака" депутатите включиха в дневния си ред за седмицата промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности.

С исканата промяна собствениците на електронните и печатните медии, електронните сайтове, социологическите агенции, ПР агенциите и продуцентските къщи ще са длъжни да декларират пред Сметната палата, така както го правят досега другите категории и групи лица, своите доходи и имущества.

Според вносителите на законопроекта, това ще бъде важна стъпка за постигането на по-голяма прозрачност, за постигане на по-успешна борба със задкулисието, както и за по-нататъшното изясняване на това кой какъв е в българския обществен и политически живот, в който активни участници са и самите те. 

По думите на националистите в медиите работят журналисти и служители с голяма известност и гражданите често и не случайно се интересуват от обстоятелства, свързани с тях, с техните доходи и имущество, които до момента са скрити и неясни за обществото. "Говори се за огромни и неприлични по размер доходи и имущества на някои от тях и осветляването им ще бъде само от полза за спиране на спекулациите", категорични са те.

"Известно е, че поради естеството на своята дейност, структурните си и технологични особености собствениците и служителите на електронните и печатните медии, електронните сайтове, социологическите агенции, ПР агенциите и продуцентските къщи много често осъществяват нарушения на данъчното законодателство, свързани с пране на пари, търговия с влияние и редица корупционни практики", се казва още в аргументите на "Атака".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.06 2015 в 11:37

Дебелан Пеевски документира, че няма фирми на свое име, а повечето медии били негови!?! С тези неуредици в държавата е все тая. Който каквото иска ще декларира както стана и с Боко миналата година имал 3000лв. горкия и му оставали 60 000 от невзети отпуски, а реално е ниско интелигентен милиардер копал картофи на село до 30 годишен.

17.06 2015 в 11:18

"Говори се за огромни и НЕПРИЛИЧНИ по размер доходи и имущества" - това само тъп национал-СОЦИАЛИСТ може да го изтърси.

17.06 2015 в 09:56

Ами нали първо трябва да се разберат кои са собствениците. А пък то няма закон за прозрачност на собствениците на медиите. А Пеевски пак ще декларира гарсониера и гараж.