Депутатите пак ще работят извънредно по бюджета. ГЕРБ иска отчет за "Южен поток"

Нели Чолашка 06 декември 2013 в 10:04 1913 0

Депутати в пленарната зала на парламента.
Депутати в пленарната зала на парламента.

Депутатите ще работят извънредно в понеделник и вторник следващата седмица заради гласуването на бюджета за 2014 година.

Те заседаваха вчера до полунощ, но успяха да стигнат само до 51-ия от общо 96 члена плюс преходните и заключителните разпоредби.

Преди това ГЕРБ бойкотираха гласуването с безкрайни изказвания и процедурни хватки, заради което чл. 1 беше приет чак на третия ден от обсъжданията на Закона за бюджета.

Беше отменен и днешният парламентарен контрол, срещу което от ГЕРБ протестираха.

Делян Добрев от ГЕРБ поиска премиерът Пламен Орешарски да дойде в парламента, за да обясни какво е договорено по проекта "Южен поток".

Преди дни от Европейската комисия обявиха, че двустранните договори на България и останалите европейски държави с Русия за изграждането на газопровода „Южен поток” са в нарушение на законодателството на ЕС и трябва да бъдат предоговорени от нулата.

Янаки Стоилов от левицата обяви, че БСП няма нищо против Орешарски да бъде изслушан по тази тема, защото е важна, но след приемането на проектобюджета за следващата година и в крайна сметка предложението на ГЕРБ беше отхвърлено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!