Депутатите от ГЕРБ се събраха пред СГП: Няма да се огънем (видео, снимки)

OFFNews 25 май 2023 в 10:13 5902 6

Снимка Стопкадър/Facebook

Тук сме, за да подкрепим лидера си, не разбираме защо е тук. Това се прави в момент, когато се подготвя правителство. В един и същи ден и в един и същи час го викат на две различни места - в Софийска градска прокуратура и във Върховната касационна прокуратура. 

Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Митов пред сградата на Софийската градска прокуратура, където са се събрали всички депутати от ПГ на ГЕРБ, за да подкрепят лидера си Бойко Борисов, който дава показания. 

Снимка: БГНЕС

Митов определи призовките и искането за сваляне на имунитета на бившия енергиен министър Делян Добрев като опити да се осуети правосъдната реформа и съставянето на кабинет.

Докато говореше, депутатът многократно бе прекъсвам от възгласи "Бойко! Бойко!".

"Нямаме никаква представа защо (Борисов) е тук. Всички знаем, че става въпрос за фалшив сигнал. Искането за сваляне на имунитета на Делян Добрев дори не е внесено в Народното събрание. Това е опит да се притискат депутати, за да "осмислят" гласуването си на съдебната реформа", смята Даниел Митов. 

Славена Точева и Маноил Манев 

По думите му самото присъствие на народните представители от ГЕРБ пред СГП е ясна декларация, че няма да се огънат. 

Попитан за искането на симпатизанти на ГЕРБ Асен Василев да не участва в правителството като финансов министър, Митов заяви, че не участва в преговорите, а правомощията са само на Мария Габриел.

Томислав Дончев посочи, че ще показват несъгласието си по всякакъв начин, защото депутатите са "граждани с повече правомощия".

Вежди Рашидов определи викането на Борисов като унижение.

Бившият вътрешен министър Младен Маринов заяви, че депутатите не се месят в работата на прокуратурата, но искат действията на обвинението към Борисов да са обективни.

Младежи ГЕРБ също се присъединиха към депутатите. Георг Георгиев посочи, че сигналът, който излъчват към света, е много притеснителен.

"Това е съдебна реформа, за която сме поощрявани от ЕК и ЕС, но е поставена на карта, защото някой иска да я осуети. Няма да отстъпим, а действията на прокуратурата показвам единствено, че тази реформа трябва да се случи“, каза още Георгиев.

„Това е глупост! Тъпотия! Не го разбирам“, каза от своя страна Маноил Манев.

След разпита Борисов призова депутатите си да отидат на работа. "Отивайте в парламента да вършите работа", каза той и им благодари, че са съпричастни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

6

случайно прочетох

25.05 2023 в 11:23

Жалкари, избягали от работа, да да държат ръчичката на "вожда" до детската градина....!

12078

5

edin slep

25.05 2023 в 11:10

Разгледах галерията със снимки, мъжете с фланелки със снимки на вожда са впечатляващи, но ми се губят "ГЕРБ Лели", те също са колоритни.

11300

4

yoghurt

25.05 2023 в 10:46

Добронамерено се питам. Този внезапен плам за съдебна реформа в ГЕРБ дали наистина е просто отражение, че ДПС не е във власта и могат да си го позволят вече. Или нещо друго. Предстои да разберем.

2099

3

Mateevk

25.05 2023 в 10:42

Ами не е ли време да се предложи една малка поправка в конституцията, в която да се запише, че законите в тази страна важат за всички, с изключение на Борисов и още някои? Може дори да се наименова поправката "Бойко", за разлика от Щатите, където ги номерират.

1930

2

Муню

25.05 2023 в 10:28

Докато "Мъжкаря" има нужда от подкрепа, цирка няма да умре!!!

6145

1

kokoten

25.05 2023 в 10:24

....цялата престъпна пасмина се е събрала за да подкрепи Любимата Мутра на народа....не че,някой я застрашава,ама,е така,да ни видят колко сме силни и единни....Празнувайте,боклуци,хак да ви е.....