Депутатите, които подкрепят Доган, обявиха бойкот на парламентарната група на ДПС

Георги Савчев 09 юли 2024 в 16:24 8872 4

Срещата с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в Росенец

Снимка FB

Срещата с Ахмед Доган в Росенец

Депутатите от ДПС, които отидоха на срещата с Ахмед Доган в Росенец, днес няма да участват в свиканото от Делян Пеевски заседание на парламентарната група. На това заседание ще се обсъжда как ДПС да постъпи с втория мандат.

"Не взимаме участие на обявеното заседание, защото няма ясно разписан дневен ред" - заявиха в позиция до медиите "членовете на ПГ на ДПС, подкрепящи почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган".

"Настоящото ръководство на ПГ не е избрано съгласно Устава на ДПС, поради което същото няма необходимата легитимност и не следва да взимаме участие в заседанията ѝ до произнасянето на позицията на Почетния председател д-р Ахмед Доган" - заявяват още те.

Публикуваме пълния текст на становището:

"СТАНОВИЩЕ на членовете на ПГ на ДПС, подкрепящи Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган

Във връзка с обявеното за днес заседание на ПГ на ДПС, ние, народните представители, подкрепящи Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, приехме с единодушие решение за неучастие в насроченото за днес заседание на Парламентарната група със следните мотиви :
1. Потвърждавайки още веднъж изразената от нас позиция за спешна необходимост от връщане към нормалното функциониране на колективните органи на партията, считаме, че настоящото ръководство на ПГ не е избрано съгласно Устава на ДПС, поради което същото няма необходимата легитимност и не следва да взимаме участие в заседанията ѝ до произнасянето на позицията на Почетния председател д-р Ахмед Доган;

2. В подкрепа на това подчертаваме, че НЕ СА СПАЗЕНИ указанията на Почетния председател д-р Ахмед Доган, гласящи, че, съобразно създалата се ситуация, ДПС трябва да има ясно изявени съпредседатели - както за партията, така и за парламентарната група.
1. Джевдет Чакъров
2. Делян Пеевски

Което означава:

1. съпредседателско участие в преговорния процес;
2. общи решения със задължителни два подписа на двамата съпредседатели;
3. в евентуално коалиционно правителство всичко трябва да се легитимира/ подкрепя с подпис на двамата съпредседатели.

3. Не взимаме участие на обявеното заседание, защото няма ясно разписан дневен ред.

4. Подчертаваме, че взимането на решение за получаване на мандат за формиране на правителство не е в компетенциите на Парламентарната група, а на колективните политически органи на партията.
Неучастието на по-голяма част от областните председатели на партията на вчерашното импровизирано и нелегитимно събиране, както и силната международна подкрепа, получена от либерални организации, изразена в официални писма до Почетния председател д-р Ахмед Доган от президента на Либералния интернационал Хакима Ел Хаите, председателя на Либералната мрежа на Югоизточна Европа Роман Якич и дългогодишния лидер на европейските либерали сър Греъм Уотсън, ни дава увереност, че зададената посока „ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА“ е правилната и тя ще бъде отстоявана до възстановяване на нормалното функциониране на партийните органи."

  Георги Савчев

  Георги Савчев е редактор в OFFNews.bg от 2012 г. насам. Завършил е Радиожурналистика и Електронни медии във ФЖМК на СУ, специализирал е във Факултета по социални науки на Masaryk University – Бърно. От 2006 до 2011 г. е заместник главен редактор на Dnes.bg. Радионаблюдател на вестник „Култура” (2007 – 2011). Пише и за португалския седмичник Expresso. Автор е на книгата „Кристина”, наградена в Националния конкурс „Южна пролет“.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  7625

  4

  Trabajo

  10.07 2024 в 08:17

  и к'во излиза?
  Всичките им "права и свободи" се свеждат до клетви за вярност към Почетния Председател.

  80

  3

  230 млрд баксов

  09.07 2024 в 18:42

  alfa
  И аз щях да се смея ако не беше толкова тъжно.
  Мъчно ми е за Данчо Ментата. Къде е сега, защо мълчи и дали е избрал правилния лагер...?!?...мъка

  100

  2

  демотиватор

  09.07 2024 в 18:07

  Някой да скучае пред конвейера ДПС-арски новини? Аз не! (ジ)

  2550

  1

  alfakentavur

  09.07 2024 в 16:30

  Хахахахаха!!! Хахахахахахахахахахаха! Хахахахахахаха!!!!! Хахахаха! Хахахахахахаха!!! Хахахахахахахахахахахахахахахахахахаха!!!!!!!
  Хаха!
  Ха!

  Но разцепление няма. И пеевски език в Д-то на "доктор" Доган няма. Но не щеш ли - изненада :))))))))

   
  X

  Какво пречи на българското кино? С директора на Национален филмов център Петър Тодоров разговаря Искра Ангелова (подкаст)