Депутати, изпратилите ви в парламента искат адекватност. Имайте го предвид!

Служебният премиер Стефан Янев призова народните представители да обсъдят актуализация на бюджета и предупреди за възможно социално напрежение наесен

OFFNews 12 август 2021 в 10:41 4491 1

Снимка БТА/Минко Чернев, архив

Призив към депутатите за дебат по актуализация на бюджета, предупреждение, че без такава наесен може да ни чака социално недоволство и индиректен съвет да бъдат адекватни отправи служебният министър-председател Стефан Янев в началото на днешното правителствено заседание.

"По отношение на вътрешнополитическия ни живот наблюдаваме една ситуация, която е трудно прогнозируема. Една политическа динамика, която трудно се поддава на анализ, предполагам включително и за експертите. Това, което ни притеснява, е, че тази динамика и процесите могат да имат негативно отношение както върху политическата среда в България, така и предизвикват известни притеснения по отношение на стабилността в държавата. Всичко това, което наблюдаваме, води до неустойчивост и непредвидимост в политическата среда - заяви премиерът. - В тази връзка, позволете ми да отправя един призив към народните представители. Молбата ми е да намерят време и възможност да дебатират необходимостта от актуализация на бюджета - както по отношение на държавния бюджет, така и по отношение бюджета на здравноосигурителната каса, и бюджета на националното обществено осигуряване. Затова, защото без такава актуализация в следващите месеци до края на годината, пред есента ще бъде особено трудно, и в условията на задаващата се здравна криза (...) ще бъде много трудно да се полагат онези мерки от държавата, които са необходими както по отношение на бизнеса, по отношение на стопанската инициатива на гражданите, така и по отношение на здравната система и нейната адекватност по овладяване на кризата, а също и по отношение на социалната система.

За да избегнем социално напрежение през есента, е желателно народните представители да имат предвид хората, които са ги избрали и са ги изпратили в парламента - какви са техните желания, техните виждания, а именно за предвидимост и адекватност в ситуацията."

Докато той говореше на "Дондуков" 1, депутатите се опитваха да разрешат казуса с отказването в последния момент на Пламен Николов да бъде министър-председател. Посред създадения хаос дори самият Николов призна: "Аз вече не знам премиер ли съм, или не съм".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!