Депутатът Бат' Сали се закани: На следващите избори през 2015 г. няма да съм сам в парламента

OFFNews 19 декември 2013 в 07:52 6306 24

Александър Методиев - Бат’ Сали.
Александър Методиев - Бат’ Сали.

"На следващите избори, които ще бъдат през 2015 г., няма да съм  единствения циганин в парламента", зарече се депутатът от ДПС Александър Методиев, по-известен с прякора си Бат' Сали, в ефира на Нова телевизия.

През 2015 г. обаче няма насрочени парламентарни избори и не става ясно откъде Бат' Сали е сигурен, че "няма да бъде сам" и че тогава ще има парламентарен вот. 

Народният представил беше в студиото на Нова по случай луксозния имот, който e придобил благодарение срещу 3 декара гола ливада.

Методиев е разменил 3 дка ливада за луксозен имот, който е оценяван на 96 000 лв., става ясно от разследване на Нова телевизия

Тревната площ е била оценена от "лицензирани експерти" за малко над 92 000 лв. и тази оценка станала причина за размяната на "кон за кокошка".

Нормалната цена на такава ливада е около 19 стотинки на квадратен метър  или между 300 и 1000 лв за декар. За Бат' Сали обаче тя е била 28 лева за квадратен метър.

Заменката е станала през 2007-ма година. Тогава Александър Методиев е общински съветник в Самоков и дава на общината свой частен имот - голата ливада от малко над три декара, която преди две години купил в близкото село Марица. Впоследствие заменя имота за общински парцел в Самоков със същата площ - но с ток, вода и инфраструктура, оценен на 96 432 лв. плюс ДДС.

Високата цена на имота си Методиев защити с проекта "Супер Боровец", който тогава завишил цените многократно, и даде пример с англичаните, които купували парцели.

"Като общински съветници ние нямаме право да си купуваме имоти и да живеем ли?", коментира депутатът, за който в Самоков се знае, че контролира "частното енерго" в ромската махала.

Кметът на Самоков, подписал сделката, е починал. ПРедседателят на общинския съвет, взел решението, също не е сред живите.

"Защо точно с мойта заменка се занимавате, ами нали има и други?", чудеше се Бат' Сали тази сутрин.

Докато водещият Виктор Николаев четеше документи, извадени от "Биволъ" и екипа на "Разследване", Методиев не разбираше сложните икономически изрази и му беше обяснено, че според документи е декларирал покупка, която не е направил. "Няма такова нещо", каза след обяснението той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!