Депутат от ГЕРБ подаде оставка заради съмнения за злоупотреби с данъци

ОFFNews Последна промяна на 28 март 2018 в 11:30 3588 0

Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев е подал оставка, обяви от парламентарната трибуна колегата му Спас Гърневски. 

От ГЕРБ признаха, че на НАП е започнала проверка на Гамишев. До това се стигна, след като в медиите се появи информация, че той е извършвал злоупотреби с данъци. Според информацията през 2016 г. той е прехвърлил въпросната фирма на малоимотно лице.

"Това е с единствена цел - да не пречи на проверката и да не се спекулира с името на ГЕРБ, както това непрекъснато се прави от опозицията. За пореден път ГЕРБ дава пред гражданите ясно и точно послание как трябва да функционира една истинска демократична и отговорна за делата си партия. И при най-малкото съмнение в народни представители, те сами депозират оставката си, не чакат да приключат проверките и не се крият зад имунитети", обясни Гръневски мотивите за подадената оставка. 

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че Димитър Гамишев скоро няма да бъде и ръководител на общинската структура в Гоце Делчев. Цветанов обясни, че в момента тече процес на отчетно-изборни събрания.

Цветанов още вчера е говорил с Гамишев. Тогава народният представител обяснил, че при влизането си в политиката е решил да се освободи от бизнеса си. Гамишев обяснил, че е познавал човека, на когото е прехвърлил фирмата си, но не като малоимотен и не е предполагал, че ще се стигне до такъв отзвук и спекулации. По време на разговора се разбрало още, че когато е била прехвърлена фирмата не е имала задължения.

Зам.-председателят на ГЕРБ определи решението на Гамишев да подаде оставка като достойно.

Преди да стане ясно, че Гамишев е подал оставката си, от БСП излязоха с декларация по темата.

"Малко преди да бъде избран за общински координатордепутатът Димитър Гамишев е прехвърлил фирмата си на друга. Твърди се, че другата фирма е с капитал от 2 лв и е регистрирана в Ловеч. Данните в търговския регистър показват, че на същия адрес са регистрирани общо 23 фирми. Освен това поне 10, ако не и повече от фирмите са длъжници на НАП с големи суми“, каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Николай Бошкилов.

Според социалистите фирмата на Гамишев дължи на близо 200 хил. лв. "За нас е пълна загадка как е осъществено вписването на продажбата на фирмата в Агенцията по вписванията, след като тя е сред големите длъжници на страната", каза още Бошкилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови