Денков: Споразумението от ГЕРБ е добро начало за преговори

OFFNews 05 март 2024 в 15:25 831 0

Денков и Габриел

Снимка БГНЕС/архив

Това, че на масата има документ за преговори, е добро начало, коментира премиерът Николай Денков предложеното от ГЕРБ коалиционно споразумение, като уточни, че още не се е запознал с документа. 

"Проведохме с Мария Габриел разговори. Както винаги сме казвали и двамата - крайният резултат ще го видите, когато всичко е поставено на масата - как продължаваме, какъв е проектокабинетът, който предлагаме. Никой от нас няма желание да представя негова версия на нашата дискусия, защото това няма да доведе до положителен резултат. За нас е ключово да се дефинира как да продължат реформите, така че да сме сигурни, че управленската програма и изборът на ключовите лица, които ще предопределят живота в България през следващите години, ще бъдат направени по начин, който ще бъде убедителен в обществото и ще постави нови стандарти за управление - правосъдна система, антикорупционна комисия, регулатори, каза още Денков след среща с лидера на белоруската опозиция Светлана Тихановская, в която участва и вицепремиерът Мария Габриел. 

Габриел допълни, че има единодушие в оценките за министрите и заяви, че двамата с Николай Денков ще направят всичко възможно да бъдат поставени и обсъдени въпросите, които са на дневен ред в момента, за да не бъдат задавани отново след време.

"Беше важна оценката на министерствата и свършеното. Важно е да си кажем, че имаме единодушие. България има нужда от стабилност и да продължи да отстоява позициите си на европейската международна сцена, но и да работи за своите граждани", напомни Мария Габриел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!