Денков: Политики с ГЕРБ може, договорки - не

OFFNews 09 януари 2023 в 11:11 1708 2

Акад. Николай Денков

Снимка БГНЕС/архив

Акад. Николай Денков

България има нужда от работещо правителство, което обаче да работи в полза на хората и на бизнеса, обяви след разговорите с президента и връщането на втория мандат акад. Николай Денков. 

"Нека да видим президента на кого ще даде третия мандат. Мандатоносителят трябва да дефинира каква ще е процедурата. Дали ще седнат главатарите на масата или ще започнем да обсъждаме политиките и след това кой ще ги изпълни", посочи още той.

По думите му от ПП нямат червени линии по отношение на обсъжданите политики, които са полезни за страната.

Ясно е, че подходът на "Български възход" ще бъде различен от този на БСП, от третия на "Демократична България", така че нека да видим кой ще вземе третия мандат, каза още Денков. Той беше категоричен, че "договорка" е думичка, която "Продължаваме промяната" не използват. 

"Съгласие би могло да има по политиките, които са полезни, да кажем една правосъдна реформа. Как си представя ГЕРБ правосъдната реформа е нещо, от което ще зависи дали ще имаме съгласие за тази реформа или не", отсече академикът. 

Според него обаче голяма част от партиите в парламента изобщо не са готови да водят дискусия за това какво е полезно за България. И всъщност те избягаха от тази дискусия", заключи Денков. 

От думите му не се разбра дали партията е готова да се помири с ГЕРБ, както призова вчера съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и което поиска да узнае президентът Румен Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

606

1

order

09.01 2023 в 12:19

Абе умен е ГЕНЕРАЛА Президент, то така и така правителство няма да има, но ако пък не беше предложил ДБ и ГЕРП да се договорят за мандата целият русофобски, еврогейски и военолюбив антураж щеше и душицата да му извадят... защо така, а не онака...
Абе умното си е умно...
Поздравления многоуважаеми г-н Президент....хвърли им кокала па да се трепят!!!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика