Денков: Информацията за българка, държана за заложник в Газа, до момента не е потвърдена

OFFNews 17 октомври 2023 в 22:07 2468 0

Съветът по сигурността към министър-председателя заседава днес

Снимка МС - пресслужба

Съветът по сигурността към министър-председателя заседава днес

Информацията за българска гражданка, държана като заложник в Газа, до момента не е потвърдена. Проверяваме я внимателно, заяви премиерът Николай Денков.

Изказването му е по повод публикация в The Wall Street Journal, че българското правителство "силно подозира, че поне една българска гражданка е отвлечена". Тя се е обадила на майка си преди да бъде отведена, твърди източник на американското издание.

Не се налагат по-строги мерки в България

"Мерките, които в момента се прилагат в България заради конфликта в Израел, са адекватни и не се налага да бъдат променени. Остава засилена охраната само на отделни обекти, които се смятат за по-рискови: летища, гари, синагоги, посолството на Държавата Израел, места, на които има еврейски общности или израелски туристи. По отношение на всички останали институции нивото на опасност е най-ниското възможно. Държавата има готовност да реагира бързо при промяна на ситуацията." До този извод стигна Съветът по сигурността към министър-председателя, който заседава днес.

На него са разгледани подробни актуални доклади на Министерството на вътрешните работи, Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна агенция „Разузнаване“ и Служба „Военно разузнаване“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки