Денков: Думите на президента са неподходящи днес

OFFNews 19 февруари 2024 в 19:11 2303 2

Денков

Снимка БГНЕС

Николай Денков

Тази игра на думи беше много неподходяща днес.

Това коментира пред журналисти премиерът Николай Денков след словото на президента Румен Радев по време на възпоменателната церемония по повод 151-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Държавният глава заяви, че "в оскотялото ни време на ротация на принципи и ценности, сред брокери на нашата несвобода с техните тефтерчета, Левски изглежда болезнено невъзможен".

"Ако се върнем 151 г. назад ще видим, че принципите, които Левски казва, че трябва да спазваме, са били изключително неочаквани за неговото време. Това е било времето на монархиите, на народи, които се опитвали да владеят други народи. Помислете за това, което чухме като негови цитати тази вечер - равенство, свобода, европейско развитие. Нищо не се е променило. Просто още не сме там, където той е искал да бъдем", подчерта Денков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Stanmar

19.02 2024 в 22:07

Резидентът не се стърпя да ни назидава с путинофилските си опорки. Левски е казал ,че който ни освободи , той ще ни пороби и така вече 145 години!

1000

1

Tsvyatko Kovachev

19.02 2024 в 20:55

абе добре го е казал перезидентЪт ... дума дупка не прави , ама все пак ... а пък вие се наведохте на Пеевски и на мафията - сбогом!
 
X

Да помогнем на украинските деца!