Деница Сачева от ГЕРБ потвърди, че баща ѝ тръгва с Гешев: Пожелавам му здраве

OFFNews 04 юли 2023 в 18:17 6857 2

Сачев
Проф. Евгений Сачев.

Бащата на Деница Сачева от ГЕРБ Евгений Сачев наистина е сред учредителите на движението "Справедливост за България" на бившия главен прокурор Иван Гешев. Това съобщи самата тя във фейсбук профила си. 

Според Сачева в това решение на баща ѝ "няма сензация".

"Всеки гражданин на Републиката, в това число и баща ми, е свободен да избира на кого да симпатизира политически. Да, разбрах от медиите, че е влязъл в сдружението на г-н Гешев. За мен в това няма сензация, няма скрити връзки или зависимости. Това се нарича свободен избор. Нито той, нито аз някога сме влияели на решенията на другия. Личният избор носи и лична отговорност. Моят избор е ясен и няма да се промени. За неговия – пожелавам му здраве!", написа Сачева.

По-рано днес сайтът Дневник съобщи, че от учредителния протокол на едноименното сдружение с нестопанска цел се вижда, че то е било учредено на 30 юни. Сред учредителите, освен Иван Гешев, са и издателят на ПИК Недялко Недялков, който заема позиции в подкрепа на бившия главен прокурор, Евгений Сачев (баща на депутата от ГЕРБ Деница Сачева), председателката на гражданския съвет на съдебния съвет Мария Карагьозова, бившият депутат от ГЕРБ Лилия Радева и Мая Живкова-Роджърс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика