Ден 80: Протестът продължава, въпреки дъжда

Последна промяна на 26 септември 2020 в 21:52 1659 1

Въпреки дъжда, който уплаши голяма част от хората, протестът за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев се състоя за 80-ти ден.

Към 20:30 дъжда спря. “80 кръгли дни протест срещу хунтата на Борисов. Оставка!”, призова Арман Бабикян от Отровното трио. Той благодари на всички, които са идвали при лагерите да протестират, носили са храна, окуражавали са хората от палатките, и всеки, който е доказал, че държавата трябва да има по-добро бъдеще без настоящото правителство. “Достойнството е за цял живот, благодаря на всеки, който не е могъл да се качи тук, но е направил нещо добро за нашата кауза”, допълни Бабикян. “Борисов си отива”, каза той, а около стотината протестиращи му отговориха с възгласи “Оставка”.

“Всичките Ви златни кюлчета и пачки не струват колкото един човешки живот. Готов сте да вземете за заложник всеки един от нас заради нежеланието да Ви търпи. Вие сте готов да похарчите всеки един от нас, само за да постоите още малко на власт и да вземете още. Готов сте да лъжете в ЕК срещу нас, да лъжете посолствата на европейските страни, че сме искали да водим България не по Евроатлантическия път”, допълни Бабикян.

Избраха член от прокурорската колегия на ВСС от едно предложение, каза адвокат Николай Хаджигенов. Той добави, че избраният Евгени Иванов е военен прокурор, а ако прокуратурата имала дъно, то това е военната прокуратура. Хаджигенов се зачуди, как от 958 гласували прокурори има 117 невалидни бюлетини. Тенденцията е ясна, в тези 5 месеца в в които Каскета им е шапка, на прокурорите им е писнало на шапката, заключи той.

Виктор Лилов обърна внимание на днешното изказване на председателката на парламента Цвета Караянчева, че трябва да благодарим на Борисов за метрото и магистралите. “За тяхната реалност Борисов е началото и края. Пропусна да ни съобщи, че пием вода благодарение на него, когато разбира се я има и няма сух режим”, иронизира той. Лилов попита дали на министъра на вътрешните работи му порасна носа след като излъга, че журналистите са напръскани със спрей от протестиращите.

След като изслушаха химна част от протестиращите се разотидоха. Не малка част от тях обаче се отправиха към Орлов мост под отново завалелият дъжд.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8422

1

biol

27.09 2020 в 09:03

Интересно , вчера нямаше никой дори не бяха спрели колите,
Оффруски защо снимките ви от протеста всичко е сухо и нито следа от дъжд-
Смешни сте ползвате стари снимки -