Ден 48: Риба за вмирисаната глава (видео)

OFFNews 25 август 2020 в 20:32 7957 4

В 48-ия ден на протестите за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев протестиращите отново се събират на площада пред президентството и Министерски съвет. Сред присъстващите е и арестуваният вчера пред резиденция Бояна Иван Калчев.

20:25 “Един богочовек някога нахрани хората с един хляб и няколко риби. А рибата се вмирисва от главата. А главата е там”, каза Арман Бабикян сочейки към Министерски съвет. “За това днешния ни подарък е от Поморие. "Сега ще ги нахраним”, каза Бабикян. След това пред сградата на правителството беше изсипана риба. 

“Омръзна ми въпросът - какво ще правим утре? Никой от нас не бива и не може да спре.
Ние сме тук, за да поправим нашата държава. За това сме на този площад. Имаме право на тази претенция. Искаме правила, валидни за всички - и за каскети, и за тикви”, заяви Бабикян след като се качи на “трибуната”.

След него думата беше дадена на синдикалният финансов експерт Мика Зайкова. “48 дни българите протестират, а евро лицемерите са глухи и слепи”, каза тя.


След това беше освиркан преизбраният с изборни фалшификации президент на Беларус Александър Лукашенко. “Борисов и Лукашенко се учат от един наръчник. И двамата фалшифицират изборите”, каза Зайкова. След това беше освиркан и шефът на “Информационно обслужване”, фирмата която обработва изборните резултати у нас Михаил Константинов.

“В екипа на Борисов всички са неграмотни, няма кой да напише конституция. Лукашенко прави същото. Ако вчера сте го видяли на снимка с автомат, спомнете си на чие нощно шкафче има пистолет. Няма разлика между тези двама диктатори”, каза Зайкова.

20:50 “Лицето Касабов служи да поема резултатите от физиологичната дейност на WC премиера Симеонов. Те си представят, че са овчари, които трябва да приберат нас в кошарата. Тези нещастници си мислят, че са наши собственици. Това е представата им за демокрация. Няма да допуснем това и трябва да сме тук всеки ден, докато не ги изхвърлим от властта”, заяви Виктор Лилов за сутрешното изказване за депутат от НФСБ Валентин Касабов.

Няма леви и десни овце, всички сме в кошара

21:05 “В една свободна държава само достойните ще бъдат избрани, а не боклуци с фалшиви дипломи. В техните представи няма леви и десни овце. Всички ще сме в кошарата. Няма да допуснем това” каза още Лилов. “Няма да ви оставим на мира, докато не се изнесете оттук”, зарече се той.

Протестиращите освиркаха всички депутати от ВМРО и НФСБ и аплодираха протестите на българите в чужбина.

“Ако те не проявят разум да се махнат още утре, на заветната дата 2 септември ще ги пометем”. “И Гешев и Бойко са тръгнали от милиционерското училище. Бойко цигара не може да загаси, камо ли държава да управлява”, каза Велислав Минеков. “Били сме овце? Ела тук да ни го кажеш”, обърна се той задочно към Касабов.

21:15 “Преди 3 години внесохме в прокуратурата пържена цаца. Не съм си мислил, че след 3 години ще изсипем 300 кила риба пред Министерски съвет”, каза адвокат Николай Хаджигенов.” Ние не сме стадо, Борисов! Това е последния момент, в който ще сме бели и добри”, каза Хаджигенов. Той призова за “2 септември, 8 часа сутринта, тук” протестиращите да носят гняв, домати и картофи. Тогава парламентът се събира за есенната си сесия в ремонтираната сграда на бившия Партиен дом в който ще заседава вече парламента.

След като, по традиция, протестът изслуша държавния химн, шествието тръгна към блокадата на Орлов мост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12015

4

Gothic

26.08 2020 в 10:21

“Борисов и Лукашенко се учат от един наръчник. И двамата фалшифицират изборите”, каза Зайкова." Значи и изборите, които направиха Радев президент също са били фалшифицирани, защото са организирани от правителство на Борисов. Нали така, бабке?

2100

3

гоуемио

26.08 2020 в 08:04

И още нещо:

Оставка И за Радев!!!!!!!!!!!

2100

2

гоуемио

26.08 2020 в 07:57

Тоя път рибата се вмириса не откъм главата, а откъм триото:)))

3943

1

OtSofia

25.08 2020 в 22:26

Протестът започна съвсем да сиромашее откъм идеи и се обърна към българската класика. Ето ви малко от гл. VII, Чичовци: "...снощи Варлаам, подир вечеря, като чул злодейския смях на Селямсъза и на цялото му "яково" поколение, побеснял от гняв, та излязъл, та закачил оголения рибен гръбнак на портата му в същото време, когато Селямсъзът вапцвал котката в кюпа му. ... когато Селямсъзът видял пред вратнята си куп дечурлига, които зяпали учудени пред обесения гръбнак, а Варлаам и жена му съгледали, че котката се оваляла в халищата им, ... най-ужасната кавга на света се почнала..." Кавгата завършва Иванчо Йотата в гл. IX: "Той няма да е жив!Смерт!" Някои днес не са мръднали напред от XIX в. Четете Чичовци, четете и Митрофан и Дормидолски, вместо да падате в капана след 140 г. да ги повтаряте с действията си. Жалка работа.